LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Anders Bagge om obotliga sjukdomen – gripande orden

29 maj, 2023 
58-åriga Peter Bengtsson avled nyligen i sjukdomen ALS.
Hans sista önskan i livet var att släppa en låt som skulle samla in pengar till ALS-stiftelsen.
Nu har den folkkära artisten Anders Bagge släppt låten Guld.
I Nyhetsmorgon berättar Anders nu om låten och sorgen efter Peters bortgång.
Annons
Här stormar Anis Don Demina intervjun med Anders BaggeBrand logo
Här stormar Anis Don Demina intervjun med Anders Bagge

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Den folkkära artisten Anders Bagge släppte nyligen låten Guld. Det efter att Peter Bengtsson som nyligen avled i sjukdomen ALS – ville släppa en låt för att samla in pengar till ALS-stiftelsen.

Nyligen gästade Anders Bagge och Peter Bengtssons änka Camilla Nyhetsmorgon och berättade om låten och sorgen efter Peters bortgång.

Peter Bengtssons änka Camilla om bortgången

När Peter fick diagnosen ALS förklarar Camilla att de båda blev självklart sänkta. Men att de sedan sakta klättrade tillbaka upp i livet.

– Först blev vi självklart sänkta, det var som Peter brukade beskriva det, att hamna i en svart mörk grop någonstans. Men sakta klättrade vi tillbaka upp i livet och bestämde att nej, nu ska vi göra någonting. Och Peter var så fast besluten vid att han skulle bidra till efterföljande, berättar Peters änka Camilla Holmberg i TV4.

Peter Bengtsson ägnade sin sista tid i livet att samla in pengar till ALS-forskningen. Hans sista önskan var att släppa en låt som skulle samla in pengar till ALS-stiftelsen.

Anders Bagge om nya låten Guld – efter Peter Bengtssons bortgång

Låten skrevs sedan av Peters vän och kollega. Peter började även leta efter en sångare som skulle ta sig an låten. Då fick Peter kontakt med Anders Bagge.

Annons

– Det här med att man lär känna en människa genom den digitala världen. Men man hinner aldrig träffa honom och bara längtar efter att se honom. Peter ringde och sa att han gärna ville att jag skulle sjunga på hans begravningsfest och jag sa det gör jag jättegärna. Jag har aldrig fått givit honom en kram, men jag har fått leva hans sjukdom som för mig var rätt okänd. Det är ingen i min närhet som har haft ALS.

När Anders väl kom i kontakt med Peter och fick höra låten så blev han tagen direkt.

– När jag fick den till mig kände jag bara att nä, jag vill sjunga den här. Så jag ringde tillbaka och frågade: är det okej om jag sjunger? ”Ja!” sa Peter då, berättar Anders i Nyhetsmorgon.

Anders berättar även att han blev fångad av texten i låten. Att det viktigaste är att man tar en dag i taget, lever och ger tillbaka.

– Som en offentlig människa och om man kan påverka positivt, då tycker jag att det sitter en liten skyldighet i att en liten tårtbit av din karriär, den ska du lägga på att göra något gott.

Anders Bagges hyllning till Peter Bengtsson

Peter Bengtsson fick höra den slutgiltiga versionen av låten dagen före hans bortgång. Dagen efter, den 18 mars somnade han in. Och fredagen den 26 maj släpptes låten Guld som blev Peters sista önskan.

– Peter älskade livet, han älskade att möta nya människor och bidra till något nytt, och till att alla skulle ha det bra. Peter skrattade varje dag och det gjorde vi tillsammans, alltid. Vårt liv handlade om kärlek, säger Camilla.

FOTO: TV4

Annons