LÄS MER:Pernilla WahlgrenAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarna
Festis marknadsföring banner

Anders Bagge förnedrad i direktsändning – efter frågan om På spåret

28 aug, 2022 
ANDERS BAGGE
Anders Bagge har blivit grundlurad! Nu berättar han om busringningen som fick honom att bli riktigt generad.
– Jag visste inte var jag skulle ta vägen, säger han i Mix Megapol.
Annons
Johanna Lind Bagge om flytten till slottet med AndersBrand logo
Johanna Lind Bagge om flytten till slottet med Anders

Anders Bagge, 54, har många strängar på sin lyra och förutom att vara artist själv så sitter han även i Idol-juryn sedan flera år tillbaka. Vid sidan av detta så har han också radioshowen Maracas tillsammans med programledaren Arantxa Alvarez, 30, på Mix Megapol.

I det senaste avsnittet av radioprogrammet får Anders och Arantxa besök av Kristian Luuk, 56. Som bekant så är Kristian Luuk starkt förknippad med SVT:s långkörare På spåret. Och inför hans besök valde radiokanalen att skämta lite – på Anders Bagges bekostnad!

Busringningen till Anders Bagge – hela samtalet

I det senaste avsnittet spelar man upp ett klipp, från tidigare i veckan, där en medarbetare på redaktionen ringer upp Anders Bagge. Han utger sig för att vara producent för På spåret och Mattias som nämns i det här klippet är alltså Anders Bagges manager.

Annons

– Nej men jag jobbar ju då som producent på SVT och då för programmet På spåret, säger busringaren i klippet, varpå Anders Bagge svarar:

– Jaaaa! Då hörde ni att vi sa “vafan får jag aldrig vara med i På spåret”?

– Ha ha, ja exakt. Vi satt ju och tyckte det lät så bra, och vi fick ju idén därifrån också då. Så vi hade ett litet möte här då och snackade om just det. Och slängde in idén liksom om man kunde få in dig och Robert Wells i dressinen, på bästa sändningstid, då till våren. Hur låter det rent spontant?, fortsätter busringaren.

– Från min sida: I love it! Då är det bara att hitta ett datum med mitt management, svarar Anders Bagge.

Mix Megapols busringare har ännu mer i kikaren och påstår för Anders att man vill byta ut Kristian Luuks sidekick Fredrik Lindström. Han frågar då Anders hur han ställer sig till att eventuellt ta över den rollen.

– Vi tittar framåt nu då, till hösten blir det ju av. Men sedan senare skulle vi ju då behöva ersätta Fredrik, för han snackar också om att han vill gå i pension från programmet och så. Och vi söker liksom en ny målgrupp och då funderade vi lite på dig också, säger busringaren.

Annons

– Eh ok…, svarar Anders och börjar nu bli misstänksam.

– Det är nästan så att jag undrar om du ringer från något sånt där, vad kallas det för? Hassan? Alltså är det här ett skämt eller? För det är ju en jäkligt stor fråga att få.

Kristian Luuk ledde tidigare kultprogrammet Hassan där han busringde runt till folk.

– Men vi gör så här då Anders att du suger på den här karamellen lite så får vi höras lite längre fram helt enkelt. För jag måste ändå dra här nu. Maud Olofsson har gjort en Sanna Marin, det är bröst överallt. Jag måste dra, vi hörs Anders. Ha en bra dag, säger busringaren och avslutar samtalet.

Anders Bagge om förnedringen – egna orden i direktsändning

När man spelat upp klippet går ordet tillbaka till direktsändningen och Anders utbrister snabbt att han aldrig känt sig så generad.

– Nej det är första gången jag blev högröd i ansiktet alltså. Alltså jag visste inte var jag skulle ta vägen.

– Mm vad taskiga de är!, inflikar Kristian Luuk och svarar på frågan om vad han tycker om busringningen:

– Jättebra busringning tycker jag!

FOTO: Cracchiolo/Shutterstock, SVT play

Annons