TRENDAR JUST NU!Alla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Irma Lehtosalo

Okända kollapsen under inspelningen av Så mycket bättre – som TV4 inte visade

22 nov, 2020 
AvLovisa Ström
Så mycket bättre
Trots att Ana Diaz verkar glad i Så mycket bättre visar det sig nu att så inte alltid var fallet.
I en intervju med Dagens nyheter berättar hon om den dolda kampen under inspelningen.
– Grät i tre dagar, säger hon.
Annons
Här är artisterna i Så mycket bättre 2020Brand logo
Här är artisterna i Så mycket bättre 2020

Den nya säsongen av Så mycket bättre är i full gång och under de senaste lördagarna har tittarna blivit serverade med en hel del fantastiska tolkningar från några av Sveriges största artister. Bland de många stora namn som man hittills fått lära känna i programmet finns bland annat Tommy Körberg, Plura Jonsson, Silvana Imam, Lisa Nilsson och Benjamin Ingrosso.

Men en annan som också varit med under de senaste lördagarna är den talangfulla låtskrivaren och artisten Ana Diaz. I en intervju med Dagens Industri berättar hon om tiden på Gotland, och hur pandemin gjorde hela upplevelsen väldigt speciell.

Otroligt intensivt och väldigt roligt. Ett minne för livet. I och med pandemin skedde inspelningen under väldigt kontrollerade former. Vi fick inte kramas när vi hade tolkat varandras låtar, det var väldigt svårt att låta bli. Det blev bugningar och armbågshälsningar. Det fanns en ambulanssjukvårdare på plats som tog tempen på oss varje dag, säger hon.

Annons

Jämfört med de andra deltagarna var Ana för publiken rätt så okänd, och till skillnad från många andra som mer än gärna tar plats håller sig Ana helst i bakgrunden - något hon tycker känns helt okej.

– Det var mycket nerver och starka personligheter. När människor är sådana tar jag ett steg tillbaka och det blir lite som om jag tittar på en tennismatch. Det blir rätt så mycket observerande, för jag är ganska introvert, berättar hon.

Men trots att hon känner tacksamhet kring det hon har fått uppleva visar det sig nu att det inte alltid var helt enkelt.

Ana Diaz berättar om dolda kampen i Så mycket bättre

Till skillnad från tidigare säsonger är det i år så att artister kommer och går, men medan vissa bara är där i några dagar är Ana tillsammans med Plura och Markus där hela tiden. Och det är när hon får frågan om hur det var som hon berättar:

Annons

– Det är tänkt att de som är där hela tiden ska vara ett slags värdar och ha en välkomnande roll. Dag tre satt jag bara och grät och sa det här går inte, jag är fortfarande på väg tillbaka från min utmattning.

Hon fortsätter:

Men Plura och Markus hjälpte mig. De känner ju varandra sen länge och jag kunde liksom bara åka med. Plura är omtänksam och snäll, Markus är otroligt rolig och stöttande, Tommy Körberg också. Jag trodde kanske att han skulle vara lite "lilla gumman-pompös", men det var han inte alls. Han är en så fin människa.

Annons