Amanda Ooms om första mötet med Joakim Thåström: "Jag tänkte shit vilken leopard"

Älskar honom ända in i skelettet. Amanda Ooms tackar högre makter för återföreningen med Joakim Thåström.

När det var dags för medieskygga Amanda Ooms, 51, dag i Stjärnorna på slottet överraskade hon tittarna med att berätta innerligt om den livslånga kärleken till artisten Joakim Thåström, 58. Första mötet beskrev skådespelerskan som elektriskt.

– Jag blev förälskad på stående fot, jag tänkte: “Shit, vilken leopard”, säger Amanda Ooms i programmet.

Amanda Ooms i Stjärnorna på slottet.

Amanda Ooms i Stjärnorna på slottet.

Platsen var efter en konsert med Joakim Thåströms dåvarande band Ebba Grön. Året var 1981. Amanda Ooms var 16 år och Joakim Thåström 23. Efter spelningen gick det inte att separera de förälskade tu.

– Jag fick en kyss, en oförglömlig kyss. Någon vecka senare stod han utanför min dörr, sedan dess har jag älskat den mannen.

Läs mer: Amanda Ooms om återföreningen med Joakim Thåström: ”Så glad för kärleken”

För Sveriges då hetaste par var de drabbande känslorna otvetydiga. Om och om igen påmindes Amanda Ooms om den stora kärlek hon upplevde.

– Jag vaknade en natt i Rågsved och kände att jag älskade honom ända in i skelettet. Att jag kan känna exakt samma innerlighet och åtrå till samma man under så lång tid är en gåva från Gud.

Joakim Thåström som frontman i Ebba Grön på en konsert 1981.

Joakim Thåström som frontman i Ebba Grön på en konsert 1981.

Men relationen var bräcklig och tog så småningom slut. Uppbrottet ledde till omvälvande förändringar i bådas liv. Musikern ville ha barn. För filmstjärnan som hade växt upp med en deprimerad mamma som begått självmord var det inte intressant.

– Jag var olyckligt kär för att jag inte fick barn med Joakim när han ville ha barn och då lämnade han mig.

Amanda Ooms flydde utomlands och började måla. Joakim Thåström gick vidare och fick två barn med två olika kvinnor. Skådespelerskan fick senare en son och en dotter, numera 7-åriga tvillingparet Mischa och Tula, med fotografen och regissören JH Engström, 46, och bosatte sig i hans hemtrakter i Värmland. Men det förhållandet sprack så småningom.

Läs mer: Amanda Ooms: ”Det var jävligt tungt att vakna upp med två barn med fel man”

Hösten 2011 återförenades Amanda Ooms och Joakim Thåström och förlovade sig med ringar som hon själv designat i rubiner och silver.

I dag lever de som särbor i Stockholms innerstad. I sjok om två veckor träffar konstnären barnen som har sin bas i Värmland.

– Livet har varit oerhört spännande mot mig. Det pågår i full fart mot hundra, sa Amanda till Hänt på pressträffen i december.

Foto: IBL, Ulrika Midunger/SVT

SENASTE NYTT!