Amanda Ooms om återföreningen med Joakim Thåström: "Så glad för kärleken"

Amanda Ooms en människa som lever. Men om hon inte hade blivit ihop med Joakim Thåström igen vet skådisen inte vad som hade hänt.

I dag är det skådespelerskan och konstnären Amanda Ooms, 51, dag i Stjärnorna på slottet. Inspelningarna på Eriksbergs slott i Södermanland har hon i Dagens Nyheter kallat för “en kraftansträngning jag inte hade kunnat föreställa mig”.

– Att leverera något som skådespelare är en sak, att leverera utifrån sig själv är något helt annat.

I ett av programmen säger Amanda att hon har ett har ett enda mål: Att inte få en bitter mun. På pressträffen anordnad av SVT får Hänt en pratstund med den svartklädda och hattprydda aktrisen.

– Att som kvinna få en bitter mun är för mig det värsta som kan hända. Det är en metafor för att göra det man vill och inte kompromissa. Hitta lycka i det lilla och i det stora. Livet har varit oerhört spännande mot mig. Det pågår i full fart mot hundra, förklarar hon.

Skådespelerskan Amanda Ooms är aktuell i Stjärnorna på Slottet.

Skådespelerskan Amanda Ooms är aktuell i Stjärnorna på Slottet.

Själv började hon måla utifrån krisen som föranleddes av att stora kärleken musikern Joakim Thåström, 58, hade lämnat henne.

Det var 25 år sen. Amanda och Joakim hade haft ett stormigt förhållande i tio års tid. Artisten gick vidare och fick två barn med två olika kvinnor. Skådespelerskan fick i sin tur en son och en dotter, numera 7-åriga tvillingparet Mischa och Tula med fotografen och regissören JH Engström, 46, och bosatte sig i hans hemtrakter i Värmland. Men lyckan varade inte.

Hösten 2011 återförenades Amanda med Joakim och paret förlovade sig. I september skrev hon sig på en adress i Vasastan i Stockholm medan barnen står skrivna hos sin far. Idag träffar hon dem i sjok om två veckor då hon pendlar till Värmland. Joakim bor på Östermalm.

Amanda Ooms och Joakim Thåström när det begav sig första vändan.

Amanda Ooms och Joakim Thåström när det begav sig första vändan.

Under 2014 träffade Hänt i Veckan Amanda för ovanlighetens skulle ute i vimlet.

– Joakim och jag kommer alltid vara särbor. Det är det som funkar bäst för oss, sa hon då.

På pressträffen talar hon ut om den stora kärleken.

– Det är få förunnat att känna stor kärlek vid min ålder med sin första kärlek igen. Det är jag väldigt, väldigt, glad över. Jag vet inte hur mitt liv hade sett ut om det inte hade hänt.

SENASTE NYTT!