Amadeus Sögaards sångröst chockar alla – nu hyllas han

Amadeus Sögaard.

Amadeus Sögaard har levt ett liv utanför offentligheten.
Men i veckan valde han att avslöja sin hemlighet – nämligen att han har spelat in en ny singel och därmed går i sin mamma Carola Häggkvists fotspår.
Nu hyllas han stort för sin sångröst som har chockat följarna.

Amadeus Sögaard, 22, växte upp med två av Sveriges mest omtalade föräldrar – nämligen Carola Häggkvist, 54, och Runar Sögaard, 53. De var ett riktigt radarpar och deras kärlekssaga intresserade i princip hela Sverige.

Under åren som gått har Amadeus Sögaard valt att hålla en ganska låg profil gällande sitt privatliv. Det har dock varit oundvikligt ibland då hans fotbollskarriär har gått som på räls. Idag spelar han nämligen i Brommapojkarna IF – ett av Stockholms bästa ungdomslag.

Men i veckan överraskade han alla när han efter den långa tiden utanför rampljuset valde att visa vem han är för första gången i den nya dokumentären Amadeus – mer än en son som visades under torsdagen.

LÄS MER: Runar Sögaards okända barn – därför syns de inte i offentligheten

För Hänt har han berättat om varför han valde att ställa upp på projektet just nu.

”Jag har fått frågan vid ett flertal tillfällen tidigare att göra något liknande. Nu kändes det som rätt timing och jag kände mig redo. Jag har lite mer att berätta nu och det får tittarna se i dokumentären.”, skriver han till Hänt.

Amadeus ord om svårigheten inom familjen

I dokumentären berättar han bland annat om svårigheterna med att växa upp i en så pass omtalad familj.

– Har man problem inom familjen så stannar det inom familjen för 99 % av befolkningen. Våra problem har kommit ut överallt och det är ju inte askul. Så det är kanske snarare att man liksom blivit sårad på det sättet, jag ska inte behöva vara 13 år och medla mellan er, säger han.

Men förutom att prata om sin uppväxt så avslöjar Amadeus Sögaard en hemlighet som han har burit på. Han har nämligen spelat in en helt ny singel som han släpper på Spotify, ett projekt han har jobbat länge med.

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

Fansens reaktioner – efter avslöjade hemligheten

I dokumentären får man höra delar av låten och han spelar även upp den för mamma Carola Häggkvist som blir helt till sig.

”Det här kommer att ta mig flera veckor att smälta.. efter år av känslor och tankar (när man ser naturlig talang hos sin son sedan barnsben och inte vill att någonting ska få hindra honom att själv få välja och förädla sin talang och skapande”, skriver hon på Instagram och tackar alla för responsen på dokumentären.

Amadeus Sögaards singel Exhibition har nu kommit ut och många är förvånade över hans vackra sångröst som han dolt hela sitt liv.

Han har själv lagt upp ett inlägg på Instagram där han berättar om låten och nu hyllas han stort av följarna.

”Så grymt Amadeus. Stort grattis och lycka till med lanseringen”, skriver kör-profilen Gabriel Forss.

”Vilken talang du är. Både som fotbollsspelare, artist och människa. Du ska va riktigt stolt över dina prestationer”, skriver en annan person.

”Amadeus! Fantastiskt! Grym låt, och din röst - wow! Grattis till början på nåt nytt! Stort lycka till!”, skriver en tredje.

LYSSNA PÅ AMADEUS NYA SIGEL HÄR:

FOTO: TV3

LÄS OCKSÅ: Suzanne Reuter pekas ut som nya Ica-Stig – detaljerna som avslöjar

LÄS OCKSÅ: Gravida Carolina Gynnings stora förändring för bebisens skull