ExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivt
LÄS MER:Pernilla WahlgrenGift vid första ögonkastetSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1
Festis marknadsföring banner

Älskar älskar inte-Sabrinas glädjebesked med Latif: ”Flyttat”

26 sep, 2022 
LATIF, SABRINA.
I tv-serien Älskar älskar inte har vi fått följa Sabrina och Latif och deras kamp om att få Latif att komma till Sverige.
Men nu kan paret avslöja en riktigt god nyhet!
Annons
Tonys starka känslor inför sambolivet med Christy och Melissa: "Tuff utmaning"Brand logo
Tonys starka känslor inför sambolivet med Christy och Melissa: "Tuff utmaning"

Älskar, älskar inte är tv-serien som går ut på att få återförenas med sin kärlek – som man träffat utomlands. Flera par har haft problem med att kunna ses och det har berott på både problem med visum och under pandemin kryllade det av reserestriktioner vilket gjorde resor mycket krångligare.

Men även att få sin kärlek att få uppehållstillstånd i Sverige har också varit knepigt. Svenska systemet är både långsamma på den fronten och många upplever att det är svårt att få godkända medborgarskap och uppehållstillstånd.

Sabrinas utmaning med Latif – kunde inte komma till Sverige

För Sabrina och Latif har detta varit ett problem. I en intervju från i våras berättade Sabrina om kampen med att få Latif att komma till Sverige.

Annons

– Vi väntar bara på svar från Migrationsverket i princip. Han har varit på intervjun på svenska ambassaden i det landet han befinner sig i. Så då går man på intervjun, sen väntar man och så ska de bara säga ja eller nej och så får man ett uppehållstillstånd i princip, säger Sabrina till Hänt och tillägger:

– Men det kan ta några veckor eller det kan ta nio månader, man vet inte.

Detta var också inför den kommande svenska sommaren och Sabrina ville inget hellre än att Latif skulle få uppleva den med henne. Men problemet när man ansökt om uppehållstillstånd är att man inte får besöka Sverige under den tiden man väntar.

Sabrinas glädjebesked med Latif – efter splittringen

Men nu kommer goda nyheter! Latif är nämligen på plats i Sverige och har fått uppehållstillstånd. Det gick mycket snabbare än vad paret hade förväntat sig och snart börjar Latif på SFI.

– Jag har flyttat hit nu. Allt gick så snabbt, förklarar Latif för Hänt och fortsätter:

Annons

– Jag ansökte om tillståndet i november förra året och i juni fick vi veta att allt är klart. Men jag behövde veta hur jag skulle göra med min bil i Dubai. Jag behövde veta när jag skulle lämna tillbaka den och sådär, för man måste ge minst två månaders uppsägningstid. Så Sabrina skulle egentligen bara kolla ungefär hur lång tid det var kvar, men redan efter två dagar så svarade de: “Allt är klart”.

Med andra ord är det riktigt goda nyheter och Latif kom hit i augusti och som tur var höll sommaren fortfarande i sig vid det laget.

– Så jag kom till Sverige i augusti, jag fick en vecka av svensk sommar. Det var så härligt och jag badade varje dag. Jag gillar Sverige mer nu, säger han glatt till Hänt.

FOTO: Instagram, Discovery+

Annons