Almenäs om avhoppet: "Går inte att hålla det tempot"

Nyheten att Jessica Almenäs lämnar TV4 för konkurrenten Kanal 5 brakade ner som en bomb i mediasverige förra året. Nu berättar hon om anledningen bakom. ”Det går inte att hålla det tempot hur länge som helst”

 Jessica Almenäs, 41, var en av TV4’s mest anlitade programledare som bland annat frontade “Let’s Dance” och “trav V75”. Men efter att hon kollapsat i en sändning tvingade hon ta timeout i tre månader.

Nu ser livet annorlunda ut. Jessica Almenäs blev värvad som programledare till konkurrenten Kanal 5 och nu berättar hon för Hänt om beslutet att gå över.

– En av anledningarna till att jag bytte var att jag ville jobba mindre. Jag har jobbat mycket under mina år på Tv4 och jag kände väl att det går inte att hålla det tempot hur länge som helst.

By Malina SS17 fashion show

Jessica har tidigare sagt att Tv4 varit stöttande under hennes sjukskrivning men hon hoppas nu på att Kanal 5 kommer låta henne ta det lugnare.

– Jag hoppas på att få göra många roliga produktioner men kanske inte så många att man jobbar hela tiden. Man jobbar ju i en intensiv inspelningsperiod och sen kan det vara lugnt i en och en halv månad efter.

Hösten 2015 hoppade Jessica in som programledare istället för Filip Hammar i Breaking News. I sin blogg har hon tidigare skrivit om att det var då ”ett frö började gro” om att testa något nytt.

Nu berättar hon om vänskapen med Fredrik Wikingsson.

– Fredrik är en supertrevlig och inspirerande person, han är smart. Vi är kompisar sedan innan och har lunchat några gånger, men inte i Kanal 5-huset. Vi har kört mer vinluncher, haha.

Kommer ni synas i samma program i vår?

– Ja, det är inte omöjligt. Jag älskar Breaking News, tycker det är ett fantastiskt program skulle gärna vara med!

LÄS OCKSÅ: Almenäs hemliga knep för att hålla kärleken vid liv

Foto: IBL, Stella

SENASTE NYTT!