Allt om regissören Edward af Sillén – ny i Talangjuryn

Edward af Sillén

FOTO: TT, TV4

Edward af Sillén kliver in som ny jurymedlem i Talang 2021.
Men vem är egentligen regissören?
Hänt svarar.

Allt om regissören Edward af Sillén – ny i Talangjuryn
Slå på ljud

Edward af Sillén är en av de nya jurymedlemmarna i Talang 2021. Men vem är egentligen Edward? Hänt svarar.

Hur gammal är Edward af Sillén och vad jobbar han med?

Edward föddes den 25 september år 1982 i Brasilien och är idag 38 år gammal.

Han arbetar som manusförfattare och regissör och har skrivit manus till bland annat långfilmen En underbar jävla jul, Medicinen och nya filmen En del av mitt hjärta.

Edward af Sillén blir ny jurymedlem i Talang

I början av oktober blev det offentligt att Edward kliver in som ny jurymedlem i populära tv-programmet Talang på TV4. Som sällskap in i juryn har han folkkära artisten och programledaren Sarah Dawn Finer.

Även 2021 blir det fyra jurymedlemmar. De som ersätts av Edward och Sarah är LaGaylia Frazier och Alexander Bard. Men kvar i juryn sedan tidigare blir alltså influencern Bianca Ingrosso och komikern David Batra.

Edward är otroligt taggad på sitt uppdrag som ny jurymedlem.

– Det jag personligen älskar allra mest är att bli underhållen och i Talang får alla landets gömda begåvningar en chans att visa upp sig, säger Edward af Sillén i ett pressmeddelande och fortsätter:

– Jag är lika nyfiken som förväntansfull och jag hoppas kunna bidra med ett erfaret regi-öga och med entusiasm för bred underhållning.

Vad heter Edward af Sillén på Instagram?

På sociala medier är Edward af Sillén mycket aktiv, i alla fall när det gäller Instagram. Där heter han edwardafsillen och har över 25 000 följare.

I sin bio beskriver han sig som manusförfattare och regissör. Han jobbar med både film, teater och tv, samt att han har varit med och regisserat Eurovision Song Contest år 2013 och 2016.

Edwards del i Melodifestivalen och Eurovision Song Contest

Melodifestivalen är något som verkar ligga Edward varmt om hjärtat. Han har nämligen regisserat och skrivit manus till showen ett flertal gånger. Bland annat år 2009, 2010, 2012, 2013 och 2016.

Förutom att även ha regisserat Eurovision Song Contest år 2013 och 2016 har han även suttit som kommentator för världsprogrammet. Det har faktiskt blivit lite av Edwards grej och han har varje gång sällskap av svenska kändisar. Åren han suttit som kommentator är: år 2009 med Shirley Clamp, 2010 med Christine Meltzer, 2011 med Hélène Benno, 2012 med Gina Dirawi, 2014 med Malin Olsson, 2015 med Sanna Nielsen, 2017 med Måns Zelmerlöw, 2018 med Sanna Nielsen igen och 2019 med Charlotte Perrelli.

Edward har även varit kommentator för Junior Eurovision Song Contest år 2010, 2011, 2012, 2013 och 2014.

Edward af Silléns relation till Sarah Dawn Finer

Uppdraget i Talangjuryn blir inte första gången som Edward och Sarah arbetar tillsammans. Sarah har nämligen en karaktär vid namn Lynda Woodruff som är en rollfigur hon skapat med Edward, och regisserat samt skrivit sketcher till Melodifestivalen och Eurovision Song Contest år 2013.

FOTO: Eva Tedesjö/TT, Magnus Ragnvid/TV4

LÄS ÄVEN: De ersätter Alexander Bard och LaGaylia Frazier i juryn i TV4:s Talang

LÄS ÄVEN: Talang Sverige: Så gick det sen för vinnarna

FRÅN FÖRSTASIDAN