Allt om Petra Medes dejtingprogram Min historiske pojkvän

Petra Mede

TT
I höstens humorsatsning Min historiske pojkvän kommer Petra Mede dejta olika män genom olika tider. TV4-programmet kommer att sändas i sex avsnitt och har premiär i september. Här är allt du vill veta om det nya programmet!

I TV4:s nysatsning Min historiske pojkvän kommer vi få följa humordrottningen Petra Mede, 51, på dejtingresan genom olika epoker. I sex avsnitt kommer olika äktenskap beröra kärleksämnen vi känner igen idag men genom helt andra tider.

Alla skådespelare i säsong 5 av Gåsmamman

— Detta är en ny satsning från TV4:s håll. Konceptet har inte gjorts förr i Sverige och det finns ingen direkt motsvarighet utomlands. Det finns ingen mall eller solklar genre, men man kanske kan kalla det folkbildande relationshumor, säger Martin Nygren, exekutiv producent på TV4.

Vad handlar Petra Medes nya humorprogram på TV4 om

Min historiske pojkvän är ett historiskt underhållningsprogram med kärlek i fokus där Petra Mede ska ge sig av på en tidsresa för att hitta den rätte.

Från 1300-talet kommer hon att kastas in i olika epoker där hon finner en ny kärleksrelation. Tillsammans med historikern Brita Planck och psykologen Björn Hedensjö kommer hon få tips och coachning när hon kastas in i dejtinglivet.

”Det känns roligt att få ett eget program! Jag ska dejta i tv, även om det är fiktivt är det ju spännande! Just nu är vi mitt uppe i inspelningarna och det jag kan säga hittills är att vi fortfarande kan ha samma kärleksproblem som för hundratals år sedan” sa Petra Mede i ett pressmeddelande.

Dessa medverkar i Min historiske pojkvän

I varje avsnitt ska Petra Mede få uppleva en ny tid och en ny relation. I rivstarten av säsongen kommer hon få träffa den romantiska 1300-talsriddaren (Simon J Berger) som verkar ha allt men är tvungen att lämna för att dra ut på korståg. Männen hon fortsättningsvis kommer dejta under serien är den konflikträdda 1500-tals fogden spelad av Jonathan Unge som har problem att driva in pengar från bönderna, bonden Sven från 1800-talet (Olof Wreting) och bokbindargesällen (Jonas Malmsjö) som hon träffar på 1600-talet. Dessutom träffar hon en ung älskare spelad av William Spetz.

När är premiären för Min historiske pojkvän?

Humorprogrammet Min historiske pojkvän har premiär den 30 september och kommer sändas torsdagar klockan 21.00 på TV4 och TV4 play.

Petra Mede i Min historiske pojkvän

Petra Mede i Min historiske pojkvän

JONAS EKSTROMER

LÄS OCKSÅ: Här är alla gäster i Hellenius hörna special

LÄS OCKSÅ: Här är alla deltagare i Draknästet 2021 på SVT

FOTO: TT/ JONAS EKSTROMER, KARIN TÖRNBLOM/TT

SENASTE NYTT!