LÄS MER:Pernilla WahlgrenAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarna
Festis marknadsföring banner

Allt om Nilla Fischer – fru, barn, lön och längd

13 mar, 2023 
Sarah Rätzer
Nilla Fischer med frun Maria Michaela Fischer som brukar kallas Mika.
Före detta fotbollsproffset Nilla Fischer, 38, är en av deltagarna i årets Let's dance i TV4.
Hon är en av Sveriges bästa kvinnliga fotbollspelare genom tiderna och här är allt du vill veta om henne.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Thomas Ravelli om sitt nya klädmärkeBrand logo
Thomas Ravelli om sitt nya klädmärke

Nilla Fischer, 38, är en av Sveriges bästa kvinnliga fotbollspelare. Meritlistan består bland annat av att bli utvald till världslaget två år i rad, vinst av Diamantbollen 2018 samt OS-silver 2016 och VM-brons 2011 och 2019 med svenska landslaget.

Skriver historia – första kvinnliga dansparet i Let's dance

Nilla Fischer med Cecilia Ehrling Danermark.
Nilla Fischer ska dansa med Cecilia Ehrling Danermark och blir därmed de två första kvinnorna som dansar ihop i programmets historia.

Så sent som i december i fjol meddelade Fischer att hon snörar av sig fotbollsskorna för att i stället utbilda sig till polis. Först ska hon dock snöra på sig dansskorna och bjuda på underhållning i årets säsong av Let's dance i TV4.

Annons

Här är allt du vill veta om Nilla Fischer – familjen, lönen och karriären!

Hur gammal och lång är Nilla Fischer?

Nilla Fischer är född den 2 augusti 1984 i Verum i norra Skåne. Hon är därmed 38 år nu men fyller 39 år i augusti.

Hon är 176 centimeter lång.

Vem är Nilla Fischers fru? Allt om partnern Mika

Nilla Fischer med frun Mika Fischer.
Nilla Fischer med frun Mika Fischer.

Nilla Fischer är gift med Maria Michaela Fischer, 37, som kallas för Mika sedan parets bröllop i november 2013. Mika jobbar som psykoterapeut. Paret gifte sig i ett traditionellt kyrkbröllop i Vadstena klosterkyrka 2013 och firar i år tio år som äkta makar.

Annons

Har Nilla Fischer barn?

Nilla Fischer har de två sönerna Neo och Eli tillsammans med frun Mika Fischer. Det är Mika Fischer som har varit gravid och fött båda sönerna.

Mika Fischer tillsammans med parets två barn.
Mika Fischer tillsammans med parets två barn.

Var bor Nilla Fischer?

Nilla Fischer bor med sin fru Mika Fischer i ett hus i Linghem öster om Linköping. De har bott där sedan september 2021.

Vad har Nilla Fischer i lön?

Nilla Fischer har sagt att hon fick gå ner över 50 procent i lön när hon gick tillbaka till sin gamla klubb Linköping FC från tyska Wolfsburg. När hon spelade i Linköping uppges hon ha haft en månadslön på lite över 57 000 kronor, enligt Svenska Dagbladet. Hon verkar alltså ha tjänat över 100 000 i månaden i Tyskland.

Annons

Vad är Nilla Fischers nuvarande lag?

Nilla Fischer har lagt ner sin fotbollskarriär men spelade senast i Linköping FC mellan 2019-2022. Innan dess var hon utlandsproffs i tyska VFL Wolfsburg mellan 2014 och 2019. Hon har även tidigare spelat i Linköping samt i LDB FC Malmö (Numera FC Rosengård), Kristianstads DFF, Vittsjö GIK och började sin karriär som liten i Verums GOIF.

Har Nilla Fischer en staty?

Inför fotbolls-VM i Frankrike 2019 fick fyra svenska landslagsstjärnor statyer av sig själva i naturlig storlek runtom i Sverige. Nilla Fischers placerades i Linköping där hon spelade fotboll i många år. Fischers staty har dock utsatts för vandalisering flera gånger.

Nilla Fischers staty i Linköping.
Nilla Fischers staty i Linköping.

När den totalförstördes samma år som den restes fick det till slut resas en ny staty.

Annons

”Att en symbol vandaliseras på en offentlig plats i Sverige är oacceptabelt. Att det dessutom är en avbild av mig som kvinnlig fotbollsspelare under pågående VM är respektlöst” har Fischer själv skrivit om vandaliseringen på Instagram.

FOTO: Instagram/TT

Annons