sportsnackisar

Mikaela Shiffrin historisk – slog Ingemar Stenmarks 34 år gamla rekord

Mikaela Shiffrin till vänster och Ingemar Stenmark till höger.

FOTO: TT
Mikaela Shiffrin, 27, är bäst genom tiderna.
Det står nu klart efter att hon tog sin 87:e världscupseger i Åre på lördagen.
Därmed slog hon Ingemar Stenmarks 34 år gamla rekord.

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Äventyrarens nakenhopp slutar i platt fall
0:22

Efter reklamen: Äventyrarens nakenhopp slutar i platt fall

(0:22)

Slå på ljud

Amerikanska Mikaela Shiffrin tangerade Ingemar Stenmarks rekord på 86 segrar genom att vinna storslalomtävlingen i Åre under fredagen.

Drygt ett dygn senare var det dags för slalomtävlingen och redan efter det första åket ledde 27-åringen stort. Shiffrin hade 69 hundradelar ner till svenska Anna Swenn Larsson.

Mikaela Shiffrin slår Ingemar Stenmark – blir historisk

När andra åket drog i gång höll Mikaela Shiffrin nerverna i styr och åkte ner för backen kontrollerat, och kunde därmed säkra sin 87:e seger i världscupen. Hon blev därmed historisk.

Ingemar Stenmark imponerades av Shiffrin.

– Jag tittade på hennes åk och det var fantastiskt, hon är grym, säger Ingemar Stenmark till Aftonbladet direkt efter segern.

Att hon slog hans världsrekord väcker inga speciella känslor hos den svenska skidåkaren.

– Det är kul för henne och hon kanske får lite lugn och ro nu. För mig känns det inte så speciellt egentligen. Jag visste att det skulle komma förr eller senare så det är inga konstigheter, säger han.

Anna Swenn Larsson blev trea

Schweiziskan Wendy Holdener slutade på en andra plats, 92 hundradelar bakom amerikanskan. Anna Swenn Larsson stod för ett stabilt andra åk och säkrade en tredje plats, 95 hundradelar bakom Shiffrin.

– Det är fantastiskt och så kul att det blir en pallplats på hemmaplan. Jag gör ingen toppenåk men jag är nöjd ändå. Det är jättekul att ha ett race kvar så man får sy ihop säcket, säger Larsson i Viaplay och hyllar sedan Shiffrin:

– Hon är så sjuk. Mikaela är så stabil och det är sjukt häftigt att se henne. Helt sinnessjukt. Jag undrar om någon någonsin kan komma ikapp henne. Jag är tveksam, säger svenskan.

FOTO: TT

FRÅN FÖRSTASIDAN