Daði & Gagnamagnið i Eurovision Song Contest 2021 – allt om bandet

Daði & Gagnamagnið Eurovision Song Contest 2021

Bandet Daði & Gagnamagnið är med i Eurovision Song Contest 2021 med låten 10 years.
Det isländska bandet var favorittippade i tävlingen förra året.
Men hur ser deras chanser ut i musiktävlingen i år?
Läs allt om bandet här!

Daði & Gagnamagnið är det isländska disco-bandet som blev virala på TikTok under förra året med deras låt Think About Things. Bandet skulle också delta i Eurovision Song Contest 2020, men på grund av pandemin ställdes musiktävlingen in.

Men i år har bandet fått en andra chans och ska ställa upp i årets upplaga av Eurovision Song Contest 2021 med bidraget 10 years.

Alla gruppmedlemmar i Daði & Gagnamagnið inför Eurovision Song Contest 2021
FOTO: Eurovision Song Contest

Här är alla sex medlemmar i Daði & Gagnamagnið

Daði Freyr Pétursson är frontsångaren i Daði & Gagnamagnið. Han föddes den 30 juni 1992 i Reykavik. Utöver Daði så består bandet av gruppmedlemmarna Árný Fjóla Ásmundsdóttir, Stefán Hannesson, Jóhann Sigurður Jóhannsson, Sigrún Birna Pétursdóttir och Hulda Kristín Kolbrúnardóttir. Frontsångaren är gift med bandmedlemmen Árný Fjóla Ásmundsdóttir och bror till Sigrún Birna Pétursdóttir. Árný och Daði har en dotter tillsammans som heter Áróra Björg Daðadóttir, 2.

Hur lång är Daði Freyr Pétursson?

Daði är extremt lång, han är hela 208 centimeter, hans fru Árný som också är med i bandet är endast 160 centimeter lång.

LÄS MER: Alla länder som tävlar i deltävling 2 i ESC 2021

Daði & Gagnamagniðs chanser i Eurovision Song Contest 2021

Förra året var bandet favorittippade på alla listor med låten Think About Things, i år ligger bandet fortfarande bra till men inte som 2020. Daði & Gagnamagniðs tros landa på en sjunde plats i den stora finalen den 22 maj.

Av de nordiska länderna är 10 years storfavoriten och bettingsajterna tror att låten kommer slå de andra nordiska bidragen. Tätt därefter ligger det svenska bidraget Voices med Tusse Chiza, 19.

Daði & Gagnamagnið blev TikTok-virala

Daði & Gagnamagnið var redo för Eurovision Song Contest 2020 med låten Think About Things, men tyvärr ställdes musiktävlingen in förra året på grund av pandemin. Bandet behövde däremot inte sörja särskilt länge över det, för i samband med att TikTok exploderade under förra året så blev Think About Things en megahit på musikappen.

Låten har över 27 miljoner visningar på YouTube, över 78 miljoner spelningar på Spotify och blev en av Eurovision Song Contest största hits sedan Måns Zelmerlöw vann tävlingen 2015 med låten Heroes.

Eurovision Song Contest kommer sändas på SVT1 och SVT Play den 18, 20 och 22 maj klockan 21:00.

LÄS OCKSÅ: Här är alla svenskar som skrivit låtar i Eurovision Song Contest 2021

LÄS OCKSÅ: Här är alla länder som tävlar i deltävling 1 i Eurovision Song Contest 2021

FOTO: Youtube, Eurovision Song Contest

Senaste nytt