LÄS MER:Pernilla WahlgrenAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarna
Festis marknadsföring banner

Allt om Christian Fandango – egna orden om kärleken och så lång är han

20 dec, 2023 
Christian Fandango
Skådespelaren Christian Fandango Sundgren har kallats för årets tv-skurk.
Under hösten har han setts spela huvudrollerna i de populära serierna Ondskan och En helt vanlig familj.
Nu berättar han om hur han blev skådespelare, varför han alltid får spela ond och vänskapen med kollegan Isac Calmroth.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Andreas Wilson och Isac Calmroth reagerar på "nya" och "gamla" Ondskan: ”Peruk?”Brand logo
Andreas Wilson och Isac Calmroth reagerar på "nya" och "gamla" Ondskan: ”Peruk?”

Man har kunnat se Christian Fandango Sundgren, 31, i serier så som Eagles, Thunder in my heart, Barracuda Queens och Händelser vid vatten.

Under hösten har 31-åringen, som är från Södermalm i Stockholm, slagit igenom som en riktig tv-skurk då han spelar en av huvudrollerna i serierna Ondskan och En helt vanlig familj.

Christian Fandango Sundgren.Fredrik Sandberg/TT

Hur gammal är Christian Fandango Sundgren och hur lång är han?

Christian Fandango Sundgren blev intresserad av skådespelaryrket första gången när han bodde i London. Några av hans vänner spelade teater och han bestämde sig för att söka in till Calle Flygares Teaterskola i smyg, fick göra en audition och kom in.

Annons

– Efteråt fick jag en extrem adrenalinkick. Jag hade gått emot min rädsla och insåg då att göra något som jag är så jävla rädd för, det är grejen, nästan meningen med livet, säger han till Expressen.

Christian Fandango Sundgren

Namn: Lars Christian Fandango Sundgren

Ålder: 31

Längd: 191 cm

Aktuell med: Spelar Otto Silverhielm i Ondskan, Spelar Chris i En helt vanlig familj

Christian Fandango Sundgren spelar ond i Ondskan och En helt vanlig familj

Och 2023 har verkligen blivit Christian Fandango Sundgrens år. Hela fyra serier som han varit med i har haft premiär under året och i höst har han blivit förknippad med en riktigt tv-skurk för hela svenska folket. Detta eftersom han spelar karaktärerna Otto Silverhielm, som gör livet surt för huvudpersonen Erik Ponti på internatskolan Stjernsberg, i Ondskan på TV4 och den obehagliga Chris i En helt vanlig familj på Netflix.

Alex Karlsson Tyrefors och Christian Fandango Sundgren, aktuella i Netflixserien En helt vanlig familj.Fredrik Sandberg/TT

Gemensamt för dessa två karaktärer är att de är två onda och osympatiska människor.

Annons

– Att få dem att kännas som människor var mitt mål. På tal om Otto i Ondskan så har jag och Isac Calmroth som spelar Ponti, pratat om att Otto och Erik är sjukt lika, egentligen. Det är typ samma killar och de hade kunnat vara vänner, men vid något vägskäl så valde de olika och det är vad som skiljer dem åt, säger han till Expressen.

Men trots att han har hamnat i skurk-facket är han ändå ganska nöjd med just det.

– Jag är en ganska schysst kille, tycker jag. Men det är också ganska tacksamt. Det är ganska roliga, intressanta och komplexa karaktärer som är väldigt olika på många sätt, säger han till Aftonbladet och fortsätter:

– Jag är tacksam om jag får jobba. Sedan försöker jag göra de roller jag får så trovärdiga som möjligt. Sen varför jag får spela den här typen av roller, det vet jag faktiskt inte.

Är Christian Fandango Sundgren och Isac Calmroth vänner?

Men att spela den elake Otto Silverhielm som leder pennalismen på internatskolan har inte bara bidragit till att Christian Fandango Sundgren gjort succé som skådespelare i höst. Det blev också starten på en ny nära vänskap.

Annons

Han och den andra huvudrollsinnehavaren Isac Calmroth, som spelar den 16-åriga Erik Ponti, blev så nära vänner under inspelningen och de har till och med startat ett eget produktionsbolag ihop, som heter Triangeldrama.

– Vi är väldigt bra vänner, har Calmroth konstaterat i TV4:s Nyhetsmorgon och berättade också att de efter sin gemensamma provfilmning gått på en ”kompisdejt”.

Linton Calmroth, Christian Fandango Sundgren, Isac Calmroth.Karin Törnblom/TT

Har Christian Fandango Sundgren flickvän?

Idag bor Christian Fandango på Kungsholmen, i Stockholm. Han bor ensam i den 31 kvadratmeter stora hyresrätten. När Hänt träffar skådisen på Elle-galan 2024 frågar vi honom om det här innebär att han inte har någon kärlek i sitt liv.

Annons

Är du singel?

– Ja?

Dejtar du någon?

– Kanske ikväll, vi får se!

Christian Fandango Sundgren.Robert Eklund/TT

FOTO: TT

Annons