ExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivt
LÄS MER:Pernilla WahlgrenAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarna
Festis marknadsföring banner

Allt om artisten Anne-Lie Rydé

18 nov, 2022 
AvJulia Riddertorp
Anne-Lie Rydé.
Anne-Lie Rydé har dykt upp i tv-rutan i bland annat Så mycket bättre.
Under hennes långa karriär har hon släppt flera låtar och album.
Men det är inte mycket vi vet om hennes privatliv.
Vem är hennes dotter och hur ser kärlekslivet ut?
Hänt reder ut!
Annons
Anne-Lie Rydés chock – om ex-makens plötsliga dödBrand logo
Anne-Lie Rydés chock – om ex-makens plötsliga död

Anna-Lie Rydé känner de flesta igen inom rock- och schlagergenren. Hon har flera låtar på nacken och en klassiker är låten En sån karl. Men vem är Anna-Lie och hur har hennes karriär speglat hennes liv? Läs allt om Anna här!

Anne-Lie Rydés ålder och hemstad

Anna-Lie är 66 år gammal och föddes den 17:e oktober år 1956. När Anna växte upp bodde hon på Lidingö tillsammans med föräldrarna Kurt Rydé och Maj-Britt Thörn. Idag bor hon centralt i Stocholms innestad.

Anne-Lie Rydés låtar – hitlåten En sån karl

I och med Anne-Lies långa karriär har hon släppt flera låtar inom olika genrer. Främst är det rock och schlager som släppts och Anne-Lie har blivit en ikon inom genrerna.

En av låtarna som de flesta nog hört vid något tillfälle är En sån karl som Anne-Lie släppte år 1992. Därefter har hon lanserat låtar som Du vet var jag finns år 1994, Säg att du ångrat dig år 2004 och Första gången år 2007 för att nämna några.

Annons

Hennes album som hon släppt genom tiden är följande:

 • EXTRA 1 -80

 • EXTRA 2 -82

 • Anne-Lie Rydé -83

 • I mina rum -85

 • Den sista flykten -87

 • Mellan ljus och mörker -89

 • Stulna Kyssar -92

 • Primadonna -94

 • Det Bästa, samlingsskiva -02

 • I hela mitt liv -07

 • Dans på rosor -10

 • Hyllningsskivan till minnet av Cornelis Vreejswijk, Den flygande holländaren, med ”Deirdres samba” -88

Anne-Lie Rydés familj – partner och hennes barn

Anne-Lie har varit relativt restriktiv med hennes privatliv. Hennes föräldrar känner vi till men hon hade även en lång relation med hennes dotters pappa.

– Den hade jag med min dotters pappa. Utan att bli alltför privat kan jag väl beskriva vår kärlekshistoria som passionerad, stormig och vacker. Det bästa av allt var ju att Alice kom. Peter och jag har fortsatt att umgås tillsammans med henne efter separationen, så vi är fortfarande i en slags kärleksrelation – om än platonisk, berättade Anne-Lie tidigare för Hänt.

Anna-Lie med sin dotter Alice.

Anne-Lie har alltså dottern Alice Rydé, 31, med ex-maken Peter. Hon var även gift med trummisen Pelle Alsing som gick bort för två år sedan som 60-åring och hon berättade om den tuffa tiden för Hänt.

Annons

– Det var en chock för alla som står nära Pelle, vi var ju gifta på 80-talet, det är också väldigt många år sedan, säger hon och fortsätter:

– Jag jobbade ju med honom in i det sista och det är väldigt orättvist när så unga människor försvinner så fort, verkligen en chock var det, berättar hon för Hänt.

Men i dagsläget verkar Rydé ligga lågt med dejtingen, och det är inget som hon vill svara på när hon får frågan. Vi på Hänt önskar henne all lycka på den fronten!

Anne-Lie Rydé medverkan i Så mycket bättre

Anne-Lie medverkar även i Så mycket bättre med Måns Zelmerlöw, 36, och gruppen Nordman, för att nämna några av artisterna som medverkar.

– Det var fyra brutala dygn av intensitet, säger hon när hon får frågan om hur intensiv inspelningen var.

I samband med programmet berättar hon om förfrågan om att medverka i programmet och att det tog lite längre tid för henne att svara på den förfrågan.

– Jag fick förfrågan och tänkte ändå i två dagar och det är långt tid i tv branschen, sen ångrar jag inte en sekund att jag var med för jag råkade hamna i ett bra gäng.

FOTO: Tim Aro/TT och Ola Axman/TT

Annons