LÄS MER:Pernilla WahlgrenAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarna
Festis marknadsföring banner

Allt om Arash Ash Pournouri i Idol – flickvän, pengar och Avicii

09 apr, 2024 
Ash Pournouri och Avicii
I Idol 2024 tar Arash ”Ash” Pournouri plats i juryn.
Vem är han egentligen? Hur blev han Tim ”Avicii” Berglings manager? Har han flickvän och barn?
Här är allt du vill veta om Ash!
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Hänt testar Melloaktuella Albin Tingvalls kunskaper – avsluta låtenBrand logo
Hänt testar Melloaktuella Albin Tingvalls kunskaper – avsluta låten

Det var i dokumentären Avicii: True Stories som svenska folket fick lära känna Arash ”Ash” Pournouri för första gången. Nu ska han göra Anders Bagge, 56, och Katia Mosally, 36, och Peg Parnevik, 38, sällskap i Idol-juryn!

Hur gammal är Ash och vad heter han egentligen?

Vi börjar med de enkla frågorna. Ash är såklart bara ett artistnamn och egentligen heter han Arash Andreas Pournouri. Arash föddes den 28 augusti 1981 och fyller alltså 43 i sommar.

Skivbolagsägaren kommer ursprungligen från Iran och kom till Sverige som femåring. Idag är han skriven på en adress på Kungsholmen, i Stockholm.

Ash Pournouri
Ash Pournouri jobbar med musik.Jesper Frisk

Har Ash barn och flickvän? Allt vi vet om hans familj

Något annat många undrar är hur Ash familjesituation ser ut. Om han har flickvän, fru eller barn är oklart, det har han nämligen inte uttalat sig om i intervjuer och det finns heller ingen information att hitta om detta i hans sociala medier-kanaler.

Annons

Ash kom till Sverige tillsammans med sina föräldrar och två yngre syskon. Hur de relationerna ser ut idag är också svårt att hitta information om, han är helt enkelt en väldigt privat person.

Hur började Ash och Avicii jobba ihop?

Något som är tydligt är att Ash älskade Tim ”Avicii” Bergling som en bror.

”Du var min familj. Min bror. Min vän. Min allierade. Del av mitt hjärta. Det är nu borta. Jag har aldrig upplevt så djup sorg som det här”, skrev han i ett inlägg på Instagram efter att nyheten om Aviciis död blev känd.

Allt började 2008 när Ash Pournouri upptäckte Avicii och gjorde honom till en av världens absolut största DJ:s.

– Jag kommer ihåg att jag sa till Tim från dag ett att ”jag kommer att göra dig så här stor”. Sedan gick det fort, har Ash sagt i en intervju med Metro mode.

Hans samarbete med Avicii bröts 2016, två år innan Avicii valde att avsluta sitt liv.

Avicii
Avicii och Ash samarbete avslutades 2016.Larry Marano/REX

Ash i Idol-juryn 2024 – nu svarar Aviciis föräldrar på kritiken

Att Ash nu tar plats i Idol-juryn har väckt starka reaktioner hos tittarna. Anledningen är just hans tidigare samarbete med Tim Bergling. I samband med Aviciis död började scener från dokumentären Avicii: True Stories spridas och Ash anklagades för att ha pressat artisten att jobba mer än vad han klarade av. När Ash gästade Framgångspodden 2021 uttalade han sig om detta.

Annons

– De klippte in saker utan kontext. Vi fick inte svara eller komma med egen information, sa han då.

För Aftonbladet har Aviciis föräldrar, Klas Bergling, 78, och Anki Lidén, 76, kommit med en kommentar om att sonens tidigare manager ska synas i Idol.

”Vi har absolut inga synpunkter kring TV4:s val av jury. Och vi vill poängtera att vi är emot alla former av drev och näthat”, skriver de i en kommentar till tidningen.

Klas Bergling
Tim Berglings pappa Klas Bergling.Anders Wiklund/TT

Hur mycket pengar tjänar Ash? Allt om hans förmögenhet

Ash Pournouri äger skivbolaget PRMD och bokningsagenturen At Night Management. Han är aktiv i hela 17 bolag, enligt Nyheter24.

Sajten delger dessutom att entreprenören hade en fastställd förvärvsinkomst på 660 000 kronor 2022 samt ett överskott av kapital på 1 972 980 kronor.

Annons

Arash karriär och Brilliant Minds – artisterna han har jobbat med

Ash har såklart inte bara jobbat med Avicii. Han har också varit med och skrivit och producerat låtar åt bland andra Madonna, David Guetta, Coldplay, Daft Punk, Tiesto och Swedish House Mafia.

Något annat Ash håller på med är konferenser. Sedan 2015 arrangerar han konferensen Brilliant Minds, som årligen hålls på Grand Hôtel respektive Bank Hotel i Stockholm. Grundarna är Ash och Spotify-miljardären Daniel Ek, 41.

Vad heter Ash på Instagram?

Om du vill följa Ash i sociala medier är han lätt att hitta. På Instagram heter han helt enkelt ashpournouri och följs i skrivande stund av strax under 30 000 konton. Här delar han främst med sig av jobbrelaterade inlägg.

FOTO: Larry Marano/REX, Jesper Frisk

Annons