Idol 2023 marknadsföring banner

Allt du vill veta om Penny Parneviks fästman Douglas Murray

16 apr, 2020 
Douglas Murray och Penny Parnevik på röda mattan
Douglas Murray är förlovad med Penny Parnevik och tillsammans har de sonen Atticus.
Men vem är egentligen Douglas Murray, och hur träffades han och Penny?
Hänt svarar.
Annons
Intervju med penny Parnevik i Let's dance
Intervju med penny Parnevik i Let's dance

Den 20 mars drog den femtonde säsongen av Let’s dance igång på TV4. Den första deltagaren som avslöjades var politikern Jan Björklund, vilket nog många inte väntade sig riktigt hemma i tv-sofforna.

Men när det var dags för TV4 att avslöja den andra deltagaren så visade det sig vara tv-profilen och nyblivna mamman Penny Parnevik, 22.

Någon som många även känner till är Pennys fästman Douglas Murray, 40. Men vem är egentligen Douglas och hur träffades han och Penny? Hänt svarar.

Douglas Murrays ishockey-karriär

Redan vid 17 års ålder så flyttade Murray till Nordamerika. Det var efter en säsong med Djurgårdens juniorlag som han blev redo för EJHL och spelade totalt fyra säsonger av collegehockey för laget Cornell Big Red.

Efter flera års spelande blev han tillslut uppflyttad till NHL-laget San Jose Sharks. Dit blev han draftad som 241:a spelaren i åttonde rundan år 1999. Där spelade han totalt 31 matcher och utdelade flest tacklingar än vad de flesta Sharks gjorde på hela säsonger.

Recept.se Nyhetsbrev
Annons

I Tre Kronor debuterade Murray ishockey-VM år 2008 i Kanada, vilket ledde till ett svenskt genombrott för svensk hockeypublik.

Douglas Murray blå skjorta
FOTO: LEIF R JANSSON / TT

I och med NHL-lockout 2012 återvände Douglas till Djurgårdens A-lag i Sverige. Men året därpå bytte han till Pttsburgh Penguins, ett avtal han senare valde att inte förlänga. I slutet av karriären spelade Douglas ett ettårskontrakt med Montreal Canadiens.

21 oktober 2016 fick Douglas nog av ishockeyn och meddelade att han avslutar karriären som spelare.

Hur träffades Douglas och Penny?

Som uttrycket lyder ”det går snabbt i hockey” gick det även i relationsbiten för Douglas – när kärleken väl tände till!

Han och Penny är ett lyckligt förlovat par med sonen Atticus som de har ihop. Men hur träffades de egentligen?

Annons

Kärlekshistorien är något som Penny tidigare delat med sig av i podcasten Pillowtalk, som hon har tillsammans med storasystern Peg Parnevik.

Douglas är från början en nära vän till Mia och Jesper Parnevik, Pennys föräldrar. Detta var även anledningen till att han och Penny höll relationen hemlig till en början, då de inte ville trampa någon på tårna om det visade sig inte vara ”på riktigt”.

Mia Parnevik, Douglas Murray och Penny Parnevik på röda mattan
Mia Parnevik, Douglas Murray och Penny Parnevik. FOTO: Eero Hannukainen/TT

– Vi har ju varit ganska hemliga. Det hela började typ med en “fyllepuss” för ett tag sen. Det var typ som en kompispuss en gång när vi fick feeling. Det är ju mamma och pappas vän så jag fick lite skuldkänslor över det, säger Penny i podden och fortsätter:

– Men när jag berättade det för dem så skrattade de bara och tyckte inte att det var en grej.

Annons

FOTO: Karin Törnblom/TT, Henrik Montgomery/TT

Annons