LÄS MER:Pernilla WahlgrenAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarna
Festis marknadsföring banner

Allt du vill veta om Orups son Kid Eriksson

26 okt, 2019 
AvIda Gustafsson
Allt du vill veta om Kid Eriksson
Thomas ”Orup” Eriksson och Sofia Wistams son Kid Eriksson har slagit igenom med gruppen Tjuvjakt.
Här är allt du vill veta om kändissonen.
Annons
Här är alla artister som uppträder på Allsång på Skansen 2019Brand logo
Här är alla artister som uppträder på Allsång på Skansen 2019

1989 gifte sig artisten Thomas ”Orup” Eriksson, 60, och programledaren Sofia Wistam, 53. Två år senare fick de sonen Kid Eriksson ihop, innan de 1996 gick skilda vägar. Kid blev parets enda gemensamma barn, men på både sin mammas och pappas sida har Kid, som idag är 28 år, en mängd syskon.

Kid Eriksson blev för många svenskar ett känt ansikte när han och bandet Tjuvjakt slog igenom 2017 med låten Tårarna i halsen, som under sommaren 2017 spelades varmt. Sedan genombrottet har bandet, som förutom Kid består av Fredrik Eriksson, Olle Grafström, Jesper Swärd och Arvid Lundquist, släppt ytterligare ett album och flertal singlar. Senast släppte de låten Vårt år tillsammans med gruppen Estraden.

Orup om sonen Kids karriärsval

När Hänt träffade Orup i somras berättade han om känslorna kring att sonen valt att gå i hans fotspår gällande karriären.

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

– Jag är så extremt stolt, han har valt sin egen väg utan att jag någonsin försökt trycka det på honom, sa Orup till Hänt.

Annons

Men vid tillfället passade Orup även på att uttrycka en viss oro för sonen i och med att de båda valt en bransch som är väldigt utmanande.

– Det kommer perioder som är bökiga, när det som man gör inte motsvarar sina förväntningar. Jag har så klart en oro för Kid när det gäller de sämre perioderna som kommer att komma. Man måste verkligen hålla i för att hålla på så länge som jag har, berättade Orup för Hänt i somras.

Men när Orup för några veckor sedan gästade TV4:s Efter fem och Tilde de Paula Eby, 46, verkade känslorna ha ändrats och Orup berättade att det inte fanns någon oro för Kids karriär.

– Nej, för han har inte valt den vägen jag har valt. Jag är artist, jag älskar att stå längst fram och det är en mycket mer utsatt situation, folk kan ledsna på en, det kan komma någon ny. Han jobbar mer i studion och producerar åt andra, det känns som han trivs bättre med att inte stå längst fram och ta rampljuset och då kan man ofta hålla på mycket längre, sa Orup.

Annons

Kan höras i Wahlgren och Wistam

Förutom att producera musik är Kid Eriksson även en central del i mamma Sofia Wistams podd Wahlgren och Wistam, som hon driver tillsammans med Pernilla Wahlgren, 51. Kid är nämligen personen som klipper ihop podcasten och i vissa avsnitt kan lyssnarna även höra Kid själv. Även i de första avsnitten av Bianca Ingrossos, 24, och Alice Stenlöfs, 23, tidigare podcast Har du sagt A får du säga B hörs Kid med jämna mellanrum.

På sin Instagram ser Kid ut att ha hittat kärleken då han ofta laddar upp bilder på sig själv och en tjej som han på en av bilderna har kallat för ”min själsfrände” – men något officiellt uttalande om flickvän har Kid inte gått ut med.

FOTO: TT/Cecilia Liljeton, TT/Karin Törnblom

Annons