TRENDAR JUST NU!Alla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Irma Lehtosalo

Allt du vill veta om Alexander Kronlund

27 sep, 2019 
Andreas Kristensson
Allt du vill veta om Alexander Kronlund
Alexander Kronlund är än en gång aktuell som jurymedlem i TV4:s Idol. Här är allt du behöver veta om den härliga producenten och låtskrivaren som ligger bakom några av världens största hits.
Annons
Allt om IdolBrand logo
Allt om Idol

Alexander Kronlund, 47, har sedan 2017 suttit med i TV4:s Idol-jury och gjort succé. Men hans historia började långt tidigare än så – Alexander växte upp i söderort i stadsdelen Bredäng utanför Stockholm.

Men uppväxten var allt annat än smärtfri för Alexander som redan på den tiden gick sin egen väg och valde kläder och färger efter eget tycke.

– Det var en period som var lite väl tuff i 13-14-årsåldern. Jag gick hem och klädde på mig rosa byxor, någon liten turkos fjäder, och så fick jag stryk. Jag förstod att så får man inte klä sig, berättar han i Nyhetsmorgon.

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

– Det är ett litet desperat försök att få krypa ut, hitta mitt uttryck som jag inte fick ha, säger han.

Lysande karriär som låtskrivare

Men när han kom in på musiklinjen på Södra Latins i Stockholm, tog livet en vändning. Han blev bästa vän med stjärnproducenten Max Martin, 46, som gick samma utbildning.

På slutet av 90-talet blev Alexander Kronlund också en del av Cheironstudion i Stockholm, där han producerat låtar till världsartister som: Britney Spears, Demi Lovato, Fifth Harmony och Ariana Grande.

Annons

I dagsläget är Alexander Kronlund en del av MXM-studion som arbetar med artister som bland annat Robyn och Justin Timberlake. Han har även startat och driver produktionsbolaget Ahasverus Music AB.

Nybliven pappa och egen familj

I början av 2018 blev Alexander Kronlund pappa för första gången. Tillsammans med hustrun Rebecka Lagerström fick han en son. Han har inte haft något barn sedan tidigare och därmed första barnet för båda två.

– Den 24 februari fick vi en son. Allt verkar ha gått jättebra. Han är frisk och söt, skev Alexander då i ett sms till Hänt.

De lyckliga farföräldrarna är Alexander Kronlunds mamma Birgitta Kronlund och pappa Fernando Pereira da Cuna.

Alexander Kronlund har varit en del av Idol-juryn sedan 2017 tillsammans med jurymedlemmarna Nikki Amini, Kishti Tomita och Anders Bagge.

FOTO: Karin Törnblom/TT, Mattias Hansson/TT

Annons