TRENDAR JUST NU!Alla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Irma Lehtosalo

Allt du behöver veta om ”Game of Thrones”-stjärnan Kristofer Hivju

19 jan, 2018 
AvOla Brising
Här allt du behöver veta om den internationellt hyllade norska skådespelaren Kristofer Hivju, känd från sin bärande roll från HBO:s succéserie ”Game of Thrones”
Annons

Kristofer Hivju, 39, är en norsk skådespelare som slog igenom internationellt då hans rollfigur Tormund Giantsbane, vildingarnas ledare, gjorde entré i den tredje säsongen av omåttligt populära HBO-serien ”Game of Thrones” 2013. Tormund har sedan dess haft stor plats i serien ända fram till och med säsong sju som hade premiär sommaren förra året.

Ett av Tormunds mest berömda citat ur ”Game of Thrones” är då han förklarar för John Snow hur han ska klara av kylan norr om den stora muren:

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

– Du måste röra på dig. Det är hemligheten. Att gå är bra, att slåss är bättre och knulla det bästa.

Kristofer bor med sin familj, frun och dokumentärfilmaren Gry Molvær, 47, som han gifte sig med i hemlighet 2015, samt deras döttrar Noor, 9, och Sylvia, 8, i Trondheim. Hivju har efter det internationella genombrottet haft en hel del jobb utomlands. Så ofta han bara kan tar han med hela familjen på filminspelningarna runt om i världen.

Annons

– Familjen är kärnan. Vi är en enhet, ett lag. Jag är med på ett äventyr, men ett äventyr är inte lika skoj om du inte har någon att dela det med, har Kristofer förklarat i norska SE&HØR.

De senaste åren har han även blivit ett allt större namn i Sverige. 2015 vann Kristofer en guldbagge för ”Bästa manliga huvudroll” i Ruben Östlunds, 43, film ”Turist” och delar av publiken rördes till tårar då hans egna döttrar fick överlämna priset till honom.

– Det är fint med en pappa med skägg som jag kan göra flätor i, sa en av dem om sin pappa.

Sedan 2016 har han ersatt Mikael Persbrandts, 54, Gunvald Larsson i rollen som Steinar Hovland i fyra nya ”Beck”-filmer. 2017 hade han även bland annat en roll i Hollywood-filmen ”Fast & Furious 8”. Och att Kristofer har gott om fans är ingen överdrift. Bara på Instagram har skådisen 1,7 miljoner följare. Där han, för övrigt, meddelar att han just nu är i Amman, Jordanien, och spelar in en ny ”Beck”-film:

Foto: IBL, INSTAGRAM

Annons