Här är alla svenskar i Eurovision Song Contest: The Story of Fire Saga

Filmen Eurovision Song Contest: The Story of Fire Saga på Netflix blev snabbt en snackis.
I huvudrollerna spelar Will Ferrell och Rachel McAdams, men vilka svenskar har ett finger med i spelet?
Här är alla svenskar som på något sätt är en del av nya Netflix-filmen.

En solklar snackis nu i sommar har ju blivit Netflix-filmen Eurovision Song Contest: The Story of Fire Saga. Det är en amerikansk komedifilm med regi av David Dobkin, skriven av Will Ferrell och Andrew Steele.

I filmen får tittarna följa de isländska fiktiva sångarna Lars Erickssong och Sigrit Ericksdottir när de får chansen att representera Island i Eurovision Song Contest.

Hur såg förberedelserna ut för filmen? Jo, Will Ferrell var på plats vid finalen av Eurovision Song Contest år 2018 som då gick av stapeln i Lissabon, Portugal. Tanken med sitt besök var att hitta lämpliga karaktärer och olika scenarior för nya filmen. För att få en rättvis bild av tävlingen så diskuterade Will bakom scen med de som deltog i ESC.

Will Ferrell

FOTO: SOPA Images/TT

Will Ferrell spelar även en av huvudkaraktärerna tillsammans med Rachel McAdams. Filmen hade premiär på Netflix den 26 juni 2020 och har fått motta otroligt mycket fina recensioner sedan dess.

I rollerna ser tittarna, förutom Will och Rachel, bland annat Dan Stevens, Pierce Brosnan och Demi Lovato.

Här är alla svenskar i Eurovision Song Contest: The Story of Fire Saga

Vad vore en film utan en mix av lite svenska delar också?

En av rollerna i filmen, Viktor Karlsson, spelas av svenska skådespelaren Mikael Persbrandt.

Karaktären Viktor är chef för den isländska centralbanken i filmen, och inte speciellt rolig att ha och göra med verkar det som.

Mikael Persbrandt

FOTO: FADEL SENNA/TT

Huvudlåtarna i filmen, Volcano Man och Jaja Ding Dong, som isländska sångarna sjunger i filmen är skrivna av svenska duon Christian Persson och Gustaf Holter. Men där slutar inte det svenska samarbetet, duetten i filmen framförs nämligen av Will Ferrell själv och ingen mindre än Molly Sandén. Svenska artisten är alltså sångrösten bakom Rachel Adams – stort!

Molly är även sångrösten till Double Trouble – Film Version som är producerad Arnthorn Birgisson och Rami Yacoub.

Molly Sandén wetlook skrattar

FOTO: Christine Olsson/TT

Under Melodifestivalen i Sverige så finns ett namn som är återkommande varje år, ingen mindre än Thomas G:son. Och såklart har låtskrivaren en del i denna film!

Come and Play – Masquerade, framförd av Petra Nielsen har nämligen Thomas G:son producerat.

Thomas G:son

FOTO: Karin Törnblom/TT

Det finns några andra namn som klingar svenskt i produktionen, inga mindre än Andreas Carlsson, Andreas Öberg och Christoffer Lauridsen. De ligger nämligen bakom låten Running with the Wolves som i filmen framförs av Courtney Jenaé och Adam Grahn.

Loreen och John Lundvik

När det i mitten av filmen dras igång en liten sing a long där flera kända Eurovision Song Contest-artister medverkar. Och för den uppmärksamma så är det två svenska ansikten som syns till bland de stora namnen.

Nämligen är det ingen mindre än John Lundvik och Loreen som sjunger med i låtarna tillsammans med skådespelarna och andra kända artister som exempelvis Alexander Ryback.

FOTO: Karin Törnblom/TT, Eero Hannukainen/TT, RUBA/TT

MISSA INTE HETASTE NÖJESNYHETERNA – KLICKA HÄR FÖR ATT KOMMA TILL HÄNTS STARTSIDA!