LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Här är de åtta kandidaterna till Lyssnarnas Sommarvärd 2021

19 maj, 2021 
Mimmi Fouchenette
Sommar i P1
Snart börjar Sommar i P1, men först ska vi rösta fram Lyssnarnas Sommarvärd.
I år är det åtta utvalda kandidater.
Läs om kandidaterna och deras bidrag här!
Annons

Videon kunde inte hittas

Sommar i P1 drar snart igång för i år, men innan det måste Lyssnarnas Sommarvärd röstas fram av oss lyssnare.

Läs vidare för att ta reda på vilka årets kandidater är och vad deras sommarprat kommer att handla om!

Vad är Sommar i P1?

Sommar i P1 är ett av Sveriges Radios största program under året. Tage Danielsson, som var chef över Radiounderhållningen, kom på idéen om sommarprat och sedan 1959 har det sänts. Sommar i P1 har miljonpublik och lyssningarna i efterhand i podcast-format växer varje år.

Det är 58 sommarvärdar varje år och programchefen Bibi Rödöö presenterar alltid dessa vid en direktsänd presskonferens. Programserien inleds alltid på midsommardagen och avslutas i mitten av augusti.

Vad är Lyssnarnas Sommarvärd?

Lyssnas Sommarvärd har varit en del av Sommar i P1 sedan sedan 2007, det är öppet för alla och man anmäler sig genom att spela in början av sitt sommarprogram. Redaktionen väljer ut åtta bidrag och sedan är det upp till lyssnarna att bestämma den slutgiltiga Sommarvärden.

Annons

Programchefen för Sommar i P1 Bibi Rödöö berättar att vem som helst kan bli Lyssnarnas Sommarvärd.

– Det är frågan om hur man berättar. Det är en konst att berätta något som kanske är mer vardagligt eller vanligt, men det kan vara hur inspirerande som helst det också", säger Bibi Rödöö till P4 Kalmar.

Alla kandidater till Lyssnarnas Sommarvärd 2021

Här är alla åtta kandidater till Lyssnarnas Sommarvärd:

Lyssnarnas Sommarvärd 2021 – Nominerade

Emelie Ågren - Kriget på äldreboendet

Första kandidaten ut i Lyssnarnas Sommarvärd är Emelie Ågren. Emelie är 38 år gammal och är i grunden utbildad sjukgymnast och jobbar som enhetschef på ett äldreboende. Hennes sommarprat handlar om hur hon och hennes kollegor kallades ut i krig den 8 april 2020 mot ett nytt och okänt virus.


Annons
Emelie Ågren

Christoffer Lindahl - Är det så här vi vill ha det?

Christoffer Lindahls sommarprat handlar om hur hans liv tog en vändning från en dag till en annan. Han och hans sambo bor i city och deras liv rullar på, en dag hittar de en annons för en bondgård, de bestämmer sig för att slå till.

Christoffer Lindahl

Mathilda Hofling - Kom nu Mathilda

Annons

Mathilda Hofling är 35 år gammal och bor i Västerås. Hon är porträtt- och bröllopsfotograf. Hennes sommarprat handlar om hur hon som 13-åring blev lurad av män att ta bilder sig själv naken och det hela fortsattes då männen hotade med att skicka bilderna till familj och vänner.

Mathilda Hofling

Jan M Lundahl - Fotona på Bruce

Jan M Lundahl är fotograf och hans sommarprat inleds med när han av en slump träffar Nils Lofgren, Bruce Springsteens gitarrist, i Kungsträdgården. Sommarpratet handlar om hur han efter mötet blir bandets fotograf och får följa med på turnéer världen runt.

Annons
Jan M Lundahl

Cilla Zbinden - Älskade barn

Cilla Zbindens sommarprat handlar om när hennes 23-åriga dotter Lisa avled i sviterna av missbruk 2020. Cilla vill att den här berättelsen ska handla om den Lisa verkligen var och ge henne en röst.

Cilla Zbinden

Helga Fossum - Operation Osavakim

Annons

Helga Fossum föddes den 2 juli 1946 i det som då hette Östtyskland. Hennes sommarprat handlar om hur hon som ungdom flyr och räddas från Sovjet och lyckas till slut hamna i Hunnebostrand.

Helga Fossum

John Moshi - De är ute efter mig

John Moshis sommarprat inleds med när han gömmer sig undan polisen i en tunnel i Rinkeby. Det enda han vill är att börja sköta sig. Johns berättelse skildrar hans hatkärlek till orten.

John Moshi

Johanna Azar - På kyrktrappen

Annons

Johanna Azar är enhetschef på Göteborgs stadsmission, hennes sommaprat handlar om hur Göteborg såg ut 1920 när hennes morfar levde och jämförelsen med hur staden ser ut idag 2020.

Johanna Azar

Du kan lyssna och rösta på din favorit av kandidaterna fram tills den 23 maj. Den som får uppdraget att sommarprata avslöjas 1 juni och programmet sänds den 14 juli.

Lyssna på alla kandidater här!

FOTO: Sveriges Radio, Henrik Montgomery/TT

Annons