LÄS MER:Pernilla WahlgrenAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarna
Festis marknadsföring banner

Sexavtalet i Hotell romantik – pensionärerna tvingades skriva på

27 feb, 2024 
Hotell romantik 2024
Äntligen är Hotell romantik säsong två igång!
Deltagarna har börjat dejta varandra i hopp om att hitta sin stora kärlek – men vad har ge egentligen för regler att förhålla sig till?
Hänt har tagit reda på vad som gäller kring alkohol, sex och rökning i Hotell romantik.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Hotell Romantik-Merja pekar ut den ultimata mannen: “För intressant”Brand logo
Hotell Romantik-Merja pekar ut den ultimata mannen: “För intressant”

Det blev en dundersuccé när SVT förra året började visa Hotell romantik. I programmet ska äldre singlar dejta varandra i hopp om att finna den stora kärleken. Och kärlek blev det en hel del av i den första säsongen!

Tidigare i år avslöjade kanalen vilka 24 deltagare vi kommer att få följa i Hotell romantik 2024. Med på listan finns någon man kanske känner igen, nämligen Ted Gärdestads ex-fru Lotta Ramel, 65!

Lotta Ramel
Lotta Ramel är en av deltagarna i Hotell romantik säsong 2.

Keyyo om Hotell romantik säsong 2 – det får vi se 2024

Även om mycket är sig likt i säsong två är det några saker SVT valt att ändra på. I den första omgången av dejtingprogrammet befann sig deltagarna på ett hotell i Schweiz. Nu är de istället på ett slottshotell i Portugal.

Annons

Det här året är det färre singlar i Hotell romantik, så att tittarna verkligen ska hinna lära känna alla. Precis som förra året är det dock Kristina ”Keyyo” Petrushina, 26, och Erik Ekstrand, 44, som leder programmet.

– Deltagarna är helt otroliga och bjuder på mycket livsglädje, klokhet, mod och romans, sa Keyyo i ett pressmeddelande inför premiären.

Så mycket alkohol får Hotell romantik-deltagarna dricka

Målet är såklart att deltagarna ska hitta kärleken, men för att inspelningarna ska flyta på så friktionsfritt som möjligt krävs det såklart lite regler. Hänt har varit i kontakt med Molly Brunner, pressansvarig för Hotell romantik, som berättar att det faktiskt finns en del bestämmelser.

Får singlarna dricka hur mycket alkohol de vill? Nej, faktiskt inte! De får ett glas vin till middagen och då och då serverades det champagne.

– Ville de sedan ha mer alkohol fanns det en bar, där deltagarna fick köpa det de ville för pengar ur egen plånbok, dock alltid med hänsyn till de regler som fanns, säger Molly till Hänt.

Annons

Enligt Molly fick alla skriva på ett papper med ett gäng ordningsregler innan avresa till hotellet, där det bland annat står att man inte får bli ”påtagligt alkoholpåverkad”. Hon berättar också att det inte finns några regler kring rökning.

Keyyo och Erik
Keyyo och Erik är programledare för Hotell romantik.Janne Danielsson JAD

Vad är reglerna kring sex i Hotell romantik?

Vad är det som gäller om deltagarna vill va sex under inspelningen av Hotell romantik? Molly förklarar att det finns en hel del tydliga ordningsregler kring det hela.

I det papper som deltagarna skrev under finns det med ett stycke om just samtycke. Om någon skulle bryta mot reglerna är det tack och hej då!

– Vid eventuellt regelbrott var det förenat med avslutad inspelning och hemfärd, säger Molly till Hänt.

FOTO: LORENTZ-ALLARD ROBIN/Aftonbladet, SVT play

Annons