LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Därför känner du igen Lotta Ramel i Hotell romantik säsong 2

08 feb, 2024 
Lotta Ramel i Hotell romantik säsong 2
Lotta Ramel är en av deltagarna som söker kärleken i säsong 2 av Hotell romantik.
Vem är artisten hon har varit gift med? Hur var hennes relation till pappa Povel Ramel?
Hänt reder ut!
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Hotell Romantik-Merja pekar ut den ultimata mannen: “För intressant”Brand logo
Hotell Romantik-Merja pekar ut den ultimata mannen: “För intressant”

Äntligen är det dags för Hotell romantik 2024! Det var förra året som SVT sände den första säsongen och det blev ju en riktig succé. Hur det gick för alla par i den första säsongen av Hotell romantik kan du läsa här.

Även denna gång är det Kristina ”Keyyo” Petrushina, 26, och Erik Ekstrand, 44, som leder programmet. Nytt för i år är att deltagarna ska dejta på ett slottshotell på soliga västkusten i Portugal och SVT har valt att ha med något färre deltagare för att tittarna ska hinna lära känna alla.

Dotter till Povel Ramel – Lottas egna ord om sin pappa

I januari avslöjade kanalen vilka deltagare som är med i Hotell romantik säsong två. Ett namn sticker ut i mängden, nämligen skådespelaren Lotta Ramel, 65, från Stockholm.

Annons

Lotta är dotter till estradören och ordvrängaren Povel Ramel. I juni skulle han ha fyllt 100 år och för att hedra hans minne ska det i år sättas upp en jubileumsföreställning med titeln Rameliana. En som kommer att stå på scen då är just Lotta. För Aftonbladet berättade hon nyligen hur hon minns sin pappa.

– Han är högst levande för mig hela tiden och jag minns honom som den underbara människa han var, jag minns honom med glädje och det är en stor saknad. Det är framför allt människan jag tänker på, inte artisten även om han var magnifik, säger hon till tidningen.

Povel Ramel dog 2007 till följd av hjärtproblem.

Povel Ramel tillsammans med dottern Lotta och frun Susanne.Torbjörn Carlson / Sydsvenskan / TT

Lotta Ramel och Ted Gärdestads relation – var oskiljaktiga

Lotta Ramel är inte bara kändisdotter. Många känner nog igen henne som Ted Gärdestads ex. Ted och Lotta var ett par på 70-talet och jagades av paparazzifotografer när deras relation blev känd. De träffades på Expressens vårfest när Lotta bara var 17 år gammal.

Annons

– Det tog ungefär fem minuter. Sedan var vi oskiljaktiga, har Lotta Ramel tidigare berättat.

Hon blev såklart förkrossad när hon nåddes av beskedet att Ted Gärdestad begått självmord. Men förvånad blev hon inte.

– Jag blev helt förfärad. Jag kan inte säga att jag inte såg att det fanns en möjlighet att han skulle ta livet av sig, för det tror jag att alla såg, säger Lotta Ramel i Katarina Hahr möter.

Lotta Ramel avslöjar lögnen i filmen om Ted Gärdestad

I filmen Ted – För kärlekens skull spelas Lotta av Happy Jankell, 30. För Expressen har hon avslöjat att mycket av det som händer i filmen stämmer överens med verkligheten, men vissa saker är tillskruvade. En av dessa scener är den där hennes pappa Povel och Ted Gärdestad träffas för första gången.

– Så var det inte. Film är ju film, och då har man all rätt att lägga till och dra ifrån. Det skulle mycket väl kunna ha gått till så, sa Lotta Ramel till tidningen i samband med att filmen hade premiär.

Lotta Ramel och Happy Jankell.Anders Deros/Aftonbladet/TT

FOTO: Claudio Bresciani/TT, Stefan Mattsson/Aftonbladet/TT

Annons