Alicia Vikander drabbad av missfall – berättar om sorgen

Alicia Vikander

Alicia Vikander blev nyligen mamma för första gången. Men vägen dit var inte lätt. I en intervju med The Sunday Times öppnar hon upp om missfallet och sorgen.
4 av Sveriges mest framgångsrika filmstjärnor
1:05

Efter reklamen: 4 av Sveriges mest framgångsrika filmstjärnor

(1:05)

Slå på ljud

Den svenska skådespelaren Alicia Vikander, 33, har gjort succé i Hollywood. För sex år sedan vann hon filmvärldens mest ärofyllda pris, en Oscar, för bästa kvinnliga huvudroll i filmen The Danish girl.

Under 2014 inledde Alicia Vikander en relation med tysk-irländska skådespelaren Michael Fassbender, 45. De träffades under inspelningen av filmen Fyren mellan haven där de båda medverkade. Första gången paret visade sig offentligt var vid Oscars-ceremonin 2016 där de båda var nominerade.

Tidigare i år fick de sitt första barn, men i en ny intervju med The Sunday Times avslöjar nu Alicia att de drabbades av motgångar under resan till första barnet.

Alicia Vikander berättar om missfallet

Vägen till det första barnet var allt annat än smärtfritt för paret. Alicia råkade nämligen ut för ett missfall. Paret träffades som sagt under filminspelningen av Fyren mellan haven, en film där kvinnan i huvudrollen, spelad av Alicia, får två missfall. I en ny intervju med The Sunday Times berättar hon att filmen nu har fått en ännu större betydelse.

– Missfallet var så extremt smärtsamt att gå igenom och självklart fick det mig att minnas när vi gjorde den filmen. Den filmen har en annan mening nu.

Alicia Vikander om ensamheten i Hollywood

Vidare i intervjun berättar Alicia att det lyxiga kändislivet i Hollywood har en baksida och att alla inte alltid har möjligheten att visa sig sårbara.

– Ibland går man igenom saker som är tufft i livet och om du har ett kontorsjobb kan du ta ett steg tillbaka. Men det är vissa gånger som jag eller mina kolleger har gått igenom något, och jag kan inte förstå hur de gick till röda mattan efter det. Att mötas av folk som frågar ”hur mår du?” givet vad de just har gått igenom? De flesta hade inte ens kunnat lämna sitt hem, säger hon.

Hon vann en Oscar 2016 och var i piken av sin karriär men förklarar att livet inte var så glamouröst som det verkade. Hon kände sig nämligen väldigt ensam under den perioden.

– När jag, i andras ögon, var på toppen av min karriär, var jag som mest ledsen. Jag sa till mig själv ”ta in det. Det är fantastiskt”. Men jag visste inte vad jag skulle göra. Det var alla dessa första klass-flygresor och femstjärniga hotellrum. Men jag var alltid helt ensam.

FOTO: Doug Peters/TT, Pa Photos/TT

FRÅN FÖRSTASIDAN