Alicia Vikander om kungliga mötet med Kate och William: ”Tog inte ens en klunk vatten”

I veckan träffade Alicia Vikander Sverige-besökande brittiska prinsparet William och hertiginnan. I kvällens ”Skavlan” berättar hon om det kungliga mötet.

I veckan har det brittiska kronprinsessparet William, 35, och Kate Middleton, 36, besökt Sverige under uppmärksammade former. De hann blandat titta på bandy i Vasaparken, äta lunch med det svenska kungaparet på slottet, strosa runt med kronprinsessan Victoria, 40, och prins Daniel, 44, i Gamla stan och äta middag med – bland andra – svenska kronprinsessparet, Stefan Löfven, 60, Stellan Skarsgård, 66, och svenska Oscarsvinnande skådisen Alicia Vikander, 29.

I kvällens ”Skavlan” i SVT gästar Alicia Vikander den populära talkshowen och där får hon frågor om det kungliga mötet med William och Kate. Fredrik Skavlan, 51, undrar initialt om Alicia fick någon ”brief” hur hon skulle bete sig innan.

– En brief? Nä, svarar Alicia.

Ja, fick du veta hur du skulle tilltala dem, William och Kate är ju prinsen och hertiginnan?

– Det var faktiskt de första jag och min vän började prata med William om. Han är tydligen ett Game of Thrones fan fick jag veta. Han satt ju och kikade och sådär. Jag gissar att.. eh, jag var väldigt hungrig. Normalt om man är över 10 personer vid ett bord så har man ju tillåtelse… Men det var ingen som började, så jag höll tillbaka. Jag tog inte ens klunk vatten. Jag bara ”nej, vänta nu”, säger Alicia Vikander och skrattar.

”Skavlan” sänds i SVT fredagar 20.00 och på SVT Play.

Prins William och Kate inledde Sverigebesöket med bandy i Vasaparken. 

Prins William och Kate.

Prins William och Kate.

Kate roade sig med ungdomarna.

Kate testade sina bandykunskaper.

Kate är gravid med sitt tredje barn.

Prins William och Kate.

Kate.

Prins William och Kate.

Prins William och Kate.

Kate såg glad ut i den svenska kylan.

LÄS OCKSÅ: Hemligheten bakom Victorias klädchock – under middagen med William och Kate

LÄS OCKSÅ: William och Kates hemliga gräl under Sverigebesöket

Foto: IBL, SVT

SENASTE NYTT!