William och Kates hemliga gräl under Sverigebesöket

Brittiska hertigparet William och Kate är just nu på besök i Sverige. Igår stod bland annat bandy på schemat, men det blev inte riktigt som planerat.

Det har väl knappast undgått någon att det brittiska hertigparet William, 35, och Kate, 36, är på besök i Stockholm just nu. Här passar de på att roa sig med flera saker. Pressen har stenkoll – de har gjort allt från att gå på promenad i Gamla Stan, äta middagar med svenska kungafamiljen och spela bandy i Vasastan. Under själva bandyn var deras plan inta isen på skridskor för att möta varandra i en match, men det satte Hovet stopp för.

– De utmanade varandra i straffar. Men på matta, utan skridskor och ingen risk för skador, berättar Maria Forsblom i Nyhetsmorgon, och fortsätter:

– Kate har ju spelat landhockey som yngre, så William föreslog att ”jag kan stå i mål och du skjuter”. ”Nej nej”, sa Hovet, ”skaderisken är för stor”. ”Okej men vi kan väl åka lite skridskor i alla fall”. ”Nej nej”, sa Hovet – ”vi vill inte att massmedia från hela världen ska få bilder med kungligheter som ligger på isen med fötterna i luften”.

Ja, hur som helst hittade de lösningen i att låta båda två mötas i straffar utan skidskor på fötterna. Och det hela slutade med att William vann, trots att Kate spelat landhockey som liten.

– Lite familjevänligt gnabb paret emellan, fortsätter Maria.

Prins William och Kate inledde Sverigebesöket med bandy i Vasaparken. 

Prins William och Kate.

Prins William och Kate.

Kate roade sig med ungdomarna.

Kate testade sina bandykunskaper.

Kate är gravid med sitt tredje barn.

Prins William och Kate.

Kate.

Prins William och Kate.

Prins William och Kate.

Kate såg glad ut i den svenska kylan.

LÄS OCKSÅ: Hemligheten bakom Victorias klädchock – under middagen med William och Kate

LÄS OCKSÅ: Gravida Kates hemlighet under Sverige-resan avslöjad

Foto: IBL