Alice Svensson: Därför försvann jag efter "Idol"

Alice Svensson slog igenom som 16-åring i "Idol 2008" – men sedan blev allt tyst. Nu berättar artisten vad som egentligen hände efter tv-tävlingen.

Det har gått nästan nio år sedan Alice Svensson, 25, slog igenom i “Idol 2008”, där hon kom tvåa i finalen mot Kevin Borg, 30. Sedan dess har det varit tyst om artisten – fram tills i dag. Nu gör Alice nämligen comeback i Melodifestivalen med sitt bidrag “Running with lions”.

Men vägen dit har varit minst sagt krokig.

– Efter “Idol” var det så mycket för mig att ta in och smälta. Jag behövde några år för att reflektera och för att förstå vad jag hade varit med om. Jag har fortfarande inte riktigt förstått det. Jag menar, jag var 16 år och kom tvåa. Det är galet, säger Alice Svensson.

Blev det för mycket för dig då?

– Nej.. Inte så. Men för mig handlar det om att som artist måste man ha något att ge tillbaka till publiken. När man är 16 år så vet man inte vem man är och att då bestämma vilken sorts artist man vill vara var jättesvårt. Jag testade lite olika stilar, men jag kände att det bara blev konstigt, för jag hade inte bestämt mig för vem jag var då. Så jag tog ett break ett par år och landade i allt, säger hon.

LÄS MER: Melodifestivalen-stjärnans stora förändring – kan du se vem det är?

Sedan 2008 har Alice Svensson i stället provat på andra jobb. Bland annat har hon gått en baristautbildning, studerat, jobbat som matkommunikatör för Ica, bott i USA och arbetat med fastigheter.

– Alla de här sakerna har gett mig nya perspektiv, det har gett mig mer kött på benen och fått mig att se livet på ett annat sätt. Det är viktigt som artist. Så jag har faktiskt väntat på att vara med i Melodifestivalen tills det kändes helt rätt. Och i år bara klickade det, säger hon.

Alice Svensson tävlar med bidraget “Running with lions” i Melodifestivalens fjärde deltävling.

Vill du se mer av Alice? Se henne svara på 5 snabba frågor med Hänt TV nedan:

LÄS MER: Därför hoppar Jon Henrik inte av schlagern – trots sorgen

Foto: IBL

SENASTE NYTT!