LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Alexandra Rapaports oro med maken: ’’Nu kommer allt i mitt liv braka’’

15 mar, 2024 
Maria Broberg
Skådespelerskan Alexandra Rapaport känner många igen som Sonja Ek från Gåsmamman.
Nu berättar hon om oron som hon kände när hon fick veta att hennes man skulle regissera tv-serien.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Alexandra Rapaport avslöjar – därför älskar hon yrket som skådespelareBrand logo
Alexandra Rapaport avslöjar – därför älskar hon yrket som skådespelare

Skådespelaren Alexandra Rapaport, 52, fick sitt stora genombrott i barnfilmen Tsatsiki, morsan och polisen från 1999.

Sedan dess har karriären gått som tåget, och idag känner många igen henne som karaktären Sonja från tv-serien Gåsmamman på TV4.

På det privata planet lever Alexandra Rapaport ihop med maken Joakim Eliasson och barnen Elmer och Blanca. Men Alexandra har även jobbat med Joakim – vilket oroade henne till en början.

Alexandra Rapaport om att jobba med maken Joakim: ’’Panik’’

Joakim Eliasson är också verksam inom film- och tv-branschen, men då som regissör. Han har bland annat regisserat några avsnitt av tv-serien Heder samt Gåsmamman.

Att jobba ihop med sin make var däremot inte en självklarhet för Alexandra Rapaport. När skådespelerskan gästar P4 Extra berättar hon vad hon tänkte när hon fick reda på beskedet och om det var en självklarhet att han skulle vara en del av projektet.

Annons

– Nu var det, den här sista säsongen, för nu vet jag hur bra han är. Men i början när vi blev ihoptotade och skulle jobba ihop då hade vi ju varit ihop i 15 år eller något, då hade ju jag panik. Och då tänkte jag: ’’Nu kommer allt i mitt liv att braka’’. Men det gjorde det inte, berättar Alexandra i programmet.

Det tog även ett tag för Alexandra att inse att det faktiskt var en bra idé att jobba ihop med Joakim.

– Det kändes inte som en bra idé ens på set i början för att jag bara kände att ’’han vet väl inte vad han håller på med?’’. Sen fick jag se vad han har gjort och hur det blev, och sen har det ju växt. Vi har ju växt ihop där, så nu har jag ett väldigt stort förtroende för honom. Han är svinduktig, det är så skönt.

Alexandra Rapraports besked – det blir en till säsong av Gåsmamman

Tidigare var det bestämt att säsong sex av Gåsmamman skulle bli den sista. Men så blir det inte bekräftade TV4 i februari i år.

Annons

På TV4:s Instagram annonserade Alexandra Rapaport nyheten.

Och i ett pressmeddelande berättar skådespelerskan:

’’Det här såg jag inte i korten när vi avslutade säsong sex. Vi gör en epilog om efterbörden av Gåsmammans sex säsonger. Serien lever uppenbarligen sitt eget liv, och jag åker med med. Med lite bävan och stor förväntan”.

Den nya säsongen kommer att vara en ’’epilogsäsong’’ som tar vid två år efter att vi sist såg familjen Ek. Säsongen kommer att bestå av 10 avsnitt, och ska sändas på TV4 och TV4 Play senare i år.

FOTO: Anna-Karin Nilsson/Expressen/TT, Cecilia Liljeton/TT

Annons