Alexandra Rapaports hälsokamp – dagarna innan premiären av Gåsmamman

ALEXANDRA RAPAPORT

Den sjätte säsongen av Gåsmamman har äntligen premiär på Cmore och så småningom även på TV4. Nu berättar huvudpersonen Alexandra Rapaport om hälsokampen bakom kulisserna.
– Jag äter medicin, säger hon till Hänt.
Alexandra Rapaport avslöjar – därför älskar hon yrket som skådespelare
0:26

Efter reklamen: Alexandra Rapaport avslöjar – därför älskar hon yrket som skådespelare

(0:26)

Slå på ljud

Alexandra Rapaport, 50, är en av Sveriges mest folkkära skådespelare och under årens lopp har vi fått se henne i massa svenska storfilmer. Men mest känd kanske hon ändå är för sin roll som Sonja Ek i Gåsmamman.

Den första säsongen av serien släpptes för sju år sedan och sedan dess har mycket hänt. Bland annat har vi fått se Netflix-stjärnan Edvin Ryding, 19, gå från barnskådis till en världskänd skådespelare.

Edvin spelar rollen som Sonja Eks son Linus Ek. Men det senaste året har han gjort sig välkänd för sin roll som prins Wilhelm i Netflix-serien Young Royals.

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

Alexandra Rapaports avslöjande om Gåsmamman säsong 6

När Hänt träffar Alexandra Rapaport på förhandspremiären av Gåsmamman säsong 6 berättar hon om den fantastiska sammanhållningen. Med tanke på flera år av filmande har de nästan blivit som en riktig familj, och kommit varandra väldigt nära, berättar Alexandra.

– Jättenära, alltså vi har väldigt starka känslor för varandra och relationer. Och de är på riktigt faktiskt. Att man har fått en extra familj är det bästa med att spela in Gåsmamman, säger hon till Hänt.

Alexandra berättar också om känslorna och rädslan inför att serien nu har premiär.

– Pirrigt! Jättepirrigt, jag är förväntansfull, nervös och lite orolig att våran starka fan-base inte ska tycka om vad vi har gjort.

Vid sidan av skådespelar-yrket är Alexandra gift med reklamfilmsregissören Joakim Eliasson, 53, och tillsammans har de barnen Blanca, 11, och Elmer, 14. Alexandra fick också bonussonen Beck, som idag är 19 år gammal.

– Jag träffade Jocke när jag var 33 och då föll allt på plats. Då blev jag även bonusmamma till lille Beck, har Alexandra tidigare berättat i en intervju med Expressen.

Alexandra Rapaports hälsokamp – dagar innan premiären

Alexandra har också berättat om hur hon och Joakim delar upp ansvaret när det kommer till det vardagliga.

– När det kommer till barnuppfostran är det min man och när det kommer till hemmet är det jag. Om de är för högljudda eller lyssnar dåligt så kan han säga ifrån men om det är stökigt eller de kastar skor och kladdar ner, det ser han inte, men där är jag framme och säger till, har Alexandra tidigare avslöjat för Mama.

Nu är det däremot dags för Gåsmammans premiär och det är där som fokuset ligger för Alexandra. Men tyvärr har det hänt något som inte fick hända – hon tampas med en jobbig sjukdom.

– Jag har en bihåleinflammation, som jag äter medicin för, som inte vill ge sig. Men smittar inte! Och det är inte covid.

Vi hoppas att Alexandra kryar på sig snabbt!

Adrian Macéus om pappa Johans insats i Nyhetsmorgon

Se klippet här!

FOTO:

FRÅN FÖRSTASIDAN