TRENDAR JUST NU!Alla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Edvin Törnblom

Alexandra Nilsson misstänks ha drabbats av nervsjukdom

25 jul, 2018 
AvAgnethe Alm
Alexandra ”Kissie” Nilsson befarar ha drabbats av borrelia igen.
Förra sommaren drabbades Alexandra ”Kissie” Nilsson av infektionssjukdomen Borrelia. Nu misstänker hon att hon drabbats igen.
Annons

I augusti förra året fick Alexandra ”Kissie” Nilsson, 27, ett fästingbett som utvecklade sig till en stor cirkel av rodnad på hennes ben. Hon hade fått borrelia och berättade om det på sin blogg.

”Okej jag har borrelia. Det är därför jag har haft huvudvärk i stort sätt varje dag, och det är därför jag har fått feber 2 gånger på rad. Tur att jag ringde vårdcentralen nu och inte senare när borrelian börjat attackera nervsystemet. Då kan man lida av förlamning i ansiktet mm. Jag ska in strax och få antibiotika, så förhoppningvis mår jag bättre snart igen”, skrev hon då.

I efterhand vaccinerade Alexandra sig mot TBE (fästingburen hjärnhinneinflammation) och även i år har hon vaccinerat sig. Men trots det befarar hon nu att hon drabbats av Borrelia – igen. På sin Instagram story visar hon en bild på bettet. Och berättar även om det i ett blogginlägg.

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

”Det har blivit en rund ring som är blekt mot mitten. Precis som det beskrivs när man googlar runt.. Dock är den inte större än 5 cm, mycket mindre men jag tror ändå det är Borrelia. Så det får bli ett läkarbesök nästa vecka och troligtvis käka penicillin igen då” skriver hon.

Annons

Denna gången är hon dock inte lika orolig. Hon litar på vaccinationen och än så länge känner hon inte av samma symtom som då. Då kände hon trötthet, huvudvärk, värk i muskler och leder, viktnedgång och feber.

”Jag blev biten fredagen mot lördagen så det är väl inte brådskande, men det kan ju påverka nervsystemet”.

I kommentarsfältet skriver oroliga läsare:

”Ring vårdcentral nu!!”, skriver en.

”Du borde nog inte skjuta upp ditt läkarbesök utan boka tid asap vettja! Ju tidigare behandling (om det visar sig att det är Borrelia), ju större är chansen att det läker ut ordenligt. Vaccinet mot TBE har ju inget att göra med Borrelia i sig, och Borreliabekterien är heller inget att leka med”, skriver en annan.

Se Alexandras bild på bettet här:

Foto: IBL

Annons