TRENDAR JUST NU!Melinda JacobsAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastet

Alexandra Nilsson bryter tystnaden om kampen

20 jul, 2018 
Alexandra Kissie Nilsson om ätstörningen
Alexandra Kissie Nilsson berättar nu för första gången om den tuffa och dolda kamp hon gick igenom precis när hon slog igenom.
Annons

Alexandra Nilsson, 27, har varit känd under sitt bloggnamn Kissie i drygt 10 år. Tillsammans med bland annat Paulina ”Paow” Danielsson och Isabella ”Blondinbella” Löwengrip var hon en av de första stora bloggarna i Sverige.

Vi har fått följa Alexandras resa från ung till vuxen. Nu berättar hon för första gången ärligt om den tid som var starten på hennes karriär, om hur hon försökte passa in och bli omtyckt och hur det ledde till en ätstörning.

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

När jag vaknade längtade jag bara tills jag fick sova igen så jag slapp lida igenom en hel dag som bestod av morgonträning varje morgon, svält, räknande av kalorier, ångest och längtan efter att bli accepterad. Jag försökte ständigt bli och se ut som en annan person för Alexandra Nilsson dög aldrig. Det värsta var nog att ju hårdare jag försökte passa in och bli omtyckt desto mer hånad blev jag”, skriver Alexandra nu på sin blogg.

Hon förklarar att hon knappt orkade göra någonting på grund av att hon helt saknade energi, och att hon heller inte minns speciellt mycket av den perioden på grund av minnesförlust.

Annons

Jag var i svältbubblan i ca 2 år tror jag. Det kanske var kortare eller längre tid. Jag har inte så mycket minnen från den tiden då jag tyvärr idag lider av minnesförluster än idag”, skriver hon och fortsätter:

Att vara sådär smal och undernärd gjorde att min kropp inte orkade så mycket. Jag tyckte inte det var roligt att festa för jag visste att jag skulle bakis dagen efter = inte orka träna. Jag orkade inte vara delaktig i samtal för hjärnan la av.

Idag ser hennes liv och tankegångar annorlunda ut. Hon skriver att hon idag är tacksam och glad över att hon inte är lika besatt av andras godkännande. Bland kommentarerna till inlägget hyllas hon nu för sin ärliga ord om sin dolda kamp.

Du har gjort en otrolig resa. Fina du! Både på insidan och utsidan”, skriver en.

Jag som läst din blogg sedan start blir så glad över hur du utvecklats (känner ju inte ens dig, men blir nästan stolt)”, skriver en annan.

Annons

Vilket fint och viktigt inlägg! Hoppas fler kan följa detta och våga acceptera sig själva, alla är vi vackra och duger som vi är! Du är en inspiration och önskar dig allt gott!”, skriver ännu en.

Har du eller någon anhörig ätstörningar, eller vill du läsa mer om var du kan vända dig för hjälp och stöd så kan du kontakta riksföreningen mot ätstörningar Frisk & Fri.

FOTO: Ibl

Annons