Artikeln innehåller reklamlänkar
LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Alexandra Louthander om ätstörningarna: ”Jättemycket skam”

22 okt, 2018 
AvStina Dahlgren
Alexandra Louthander i Biggest loser VIP
Alexandra Louthander öppnar upp om sin ätstörning i Biggest loser VIP. Deras tränare Mikael Hollsten reagerar kraftigt på hennes berättelse. ”Det är ett sådan övertramp på din egen hälsa och respekten för din kropp”, säger han.
Annons

Alexandra Louthander, 27, blev känd för svenska folket när hon deltog i Farmen förra säsongen och slutade på en tredjeplats. Nu är hon med i Biggest loser VIP och tävlar mot kändisar som Gunilla Persson, 59, Alexandra Zazzi, 52 och Kalle Moraeus, 55.

I veckans avsnitt tar deras tränare Mikael Hollsten Alexandra åt sidan efter ett träningspass och pratar om hennes livsstil och fysiska hälsa.

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

– Vikten du har med dig nu, har du haft den eller har du gått igenom de här olika viktperioderna? frågar han.

Alexandra berättar att hon är den typiska jojobantaren och att den senaste gången hon gick upp kraftigt i vikt var för nästan exakt ett år sedan.

– Jag tror ändå att många kan känna igen sig. Kanske inte så extrem som jag är, men det är jättemånga som håller på med jojobantning och har gjort det sedan tonåren. Det är ett jättestort problem bland unga, säger hon.

Annons

När hon märkte att hon så lätt kunde gå ner de kilon hon gått upp genom att sluta äta utvecklade hon en ätstörning.

– Då kunde jag börja hetsäta och även har jag haft att jag har spytt ibland, berättar hon för Mikael.

Tränaren blir upprörd när han hör vad Alexandra har gjort med sin kropp.

– Att stoppa fingrarna i halsen det är ett sådan övertramp på din egen hälsa och respekten för din kropp och det är jätteallvarligt att du kan gå så långt, säger han till henne.

Hans ilska får Alexandra att förstå hur allvarligt det är. Hon lovar att inte bara jobba på det fysiska under tiden på slottet utan även med den mentala biten samt att bli snällare mot sig själv.

– Att ha snacket med Micke det var nyttigt för mig. Det finns jättemycket skam inom att ha en ätstörning eller något sådant där. Jag har aldrig pratat om det ens, det är ingenting folk vill prata om eller pratar om, säger Alexandra Louthander.

Du som lider av bulimi eller någon annan typ av ätstörning bör omedelbart kontakta vårdcentral, psykiatrisk mottagning eller en ätstörningsklinik för att få hjälp. 

Biggest loser sänds måndagar klockan 21.00 på TV4 och på TV4 play.

Se fler av Sveriges hetaste nöjesnyheter här:

FOTO: TV4

Annons