alexander skarsgård

Alexander Skarsgård bryter tystnaden – sanningen bakom nakenscenerna

Alexander Skarsgård

Skådespelaren Alexander Skarsgård är aktuell i en ny Hollywoodfilm.
Nu avslöjar han detaljer om nakenscenerna.
– Det är rätt grafiska grejer, säger skådespelaren till Buzzfeed.

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Axel Schylströms plötsliga barnbesked – månader efter dotterns födsel
0:48

Efter reklamen: Axel Schylströms plötsliga barnbesked – månader efter dotterns födsel

(0:48)

Slå på ljud

Alexander Skarsgård, 46, är ett av Stellan Skarsgårds, 71, alla framgångsrika barn. Det senaste året har skådespelarna i familjen haft stora framgångar – inte minst Alexander.

Alexander började medverka i filmer och serier redan när han var barn. Men det internationella genombrottet kom 2008 när han dök upp i HBO:s miniserie Generation kill. Strax därefter hade han rollen som Eric Northman i den amerikanska tv-serien True blood, vilket minst sagt blev en succé.

Sedan dess har karriären tuffat på och vi har bland annat sett honom i roller som Tarzan i filmen Legenden om Tarzan och han gjorde sannerligen avtryck i HBO-serierna Succession och Big little lies.

Nyligen kom det ett glädjande beskedet om att han ska vara med i en ny Hollywood-film, Infinity pool, tillsammans med skådespelare som Mia Goth och Cleopatra Coleman.

Alexander Skarsgård om intima scenerna i nya filmen

I den nya filmen spelar Alexander och Mia Goth ett välbärgat par som åker till ett exklusivt lyxhotell – där allt går fel. Men det är inte filmens handling som gjort filmen till en stor internationell snackis, filmen innehåller nämligen ganska brutala och grafiska sexscener, vilket Expressen tidigare skrivit om.

Att spela in intima scener är inte något problem för Alexander, snarare tvärtom, han tycker att det är roligt.

– Desto galnare, desto bättre. Jag älskar det, har han tidigare sagt till People magazine.

I Infinity pool verkar det sannerligen som att vi kan vänta oss några riktigt galna scener. I en intervju med Hollywood Reporter har Alexander berättat om hur det var att spela in sexscenerna.

– Vi pratade med varandra om vad vi var bekväma med, var gränserna gick och med det i våra huvuden så designade vi en serie av filmklipp för orgiescenerna och så övade vi på dem. När vi väl började spela in var det som att koreografera en dans eller en våldsscen. Det är inte alls konstigt, säger Alexander till tidningen.

Alexander Skarsgårds mest vågade scener: "Rätt grafiska grejer"

Till sajten Buzzfeed har skådespelaren berättat att inspelningen av de intima scenerna var ”väldigt roliga och lekfulla” att spela in, men att det också fanns tekniska svårigheter.

– Det är inte riktigt samma upplevelse att se det som när den filmades. Det är väldigt tekniskt. Vi sköt det mot slutet av inspelningen. Då kände vi alla varandra väldigt väl. Det fanns ett stort förtroende inom gruppen, säger han till sajten.

Det är inte ovanligt att Alexander är med i filmer och serier där det förekommer sexscener och han har spelat in en del hel grova sådana, men enligt honom själv tar Infinity pool nog ändå hem priset när det kommer till de mest vågade scenerna.

– Jag tror inte att en man någonsin har sugit på min tå innan, på film. Det var inte det galnaste vi gjorde i den här filmen. Men ja, det är rätt grafiska grejer, minst sagt, säger Alexander.

FOTO: IMAGO/Frederic Kern/TT

FRÅN FÖRSTASIDAN