LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Alexander Sjögrens dolda kamp – efter olyckan i Kockarnas kamp

13 okt, 2020 
Alexander Sjögrens dold kamp i Kockarnas kamp.
Kocken Alexander Sjögren ställs inför en svår utmaning i kvällen program av Kockarnas kamp.
Hans tidigare skada gör sig påmind och han får kämpa mentalt bakom kulisserna.
– Psykiskt var det en spärr och det var det som var det stora problemet med skärsåret, att det blev en mental spärr, säger han till Hänt.
Annons
Alexander Sjögrens dold kamp bakom kulisserna – efter olyckan i Kockarnas kamp: ”Mental spärr”Brand logo
Alexander Sjögrens dold kamp bakom kulisserna – efter olyckan i Kockarnas kamp: ”Mental spärr”

Alexander Sjögren, 40, är en av kockarna som tävlar i årets säsong av Kockarnas kamp.

Men det första avsnittet blev en blodig historia för honom och det som inte fick hända inträffade. När Alexander Sjögren tillsammans med lagkamraten Siri Barje, 32, under pressade former ska göra egen korv uppstår ett olyckligt missförstånd och hon råkar skära sin tävlingspartner i vänstra lillfingret med ett djupt snitt.

– Det som man inte får se i programmet är att min och Siris köttkvarn strulade så vi hamnade ganska långt efter alla andra, redan på första uppgiften. Båda var väldigt stressade och i stridens hetta, när vi ska röja undan, så skulle jag lyfta undan en plåt när Siri precis skulle flytta på en kniv och då skär hon mig ganska rejält i lillfingret, har Alexander Sjögren tidigare sagt till Hänt.

Den skadade kocken har också avslöjat att det blödde betydligt mer än vad man fick se i programmet men att han var så full av adrenalin så kan tänkte inte så mycket på skadan. Det var först efter tävlingen när han var på sjukhuset som han insåg att han hade ont.

Annons

– Jag har fortfarande lite men från inspelningen och jag har fortfarande känselbortfall i fingret, berättar han för Hänt.

Knivskadan gör sig påmind – mitt i tävlingen

Men under kvällens tävling av Kockarnas kamp så gör sig Alexander Sjögrens skada tidigare i säsongen påmind – inte minst mentalt. Det har nämligen blivit dags för den klassiska och fruktade utmaningen – att hacka rättika med förbundna ögon.

– Det värsta problemet med skadan var att det skulle bli ett problem för kommande tävlingar. Men jag hade lite flyt med tävlingarna direkt efter så när väl rättikan kom var det 1,5 veckor efter så då hade det hunnit läka, säger han till Hänt och fortsätter:

– Såret hade hunnit läka då jag haft tur med snälla tävlingar. Men psykiskt var det en spärr och det var det som var det stora problemet med skärsåret, att det blev en mental spärr.

Alexander Sjögrens nervositet inför utmaningen

Efter knivskadan i början av programmet har Alexander Sjögren kontinuerligt haft kontakt med produktionen om sitt tillstånd.

Annons

– De kollade självklart av läget hela tiden så att det inte var någon fara eller att det blev inflammerat, säger han.

Trots att skadan var ett hinder för honom så kände han sig ändå lättad efter tävlingen.

– Jag hade varit sjukt nervös för den här tävlingen ändå, oavsett skadan. Man visste att den skulle komma så man var nervös hela tiden, men det var skönt när den var gjord.

Kockarnas kamp sänds på tisdagar kl 20:00 på TV4, TV4 play och Cmore.

FOTO: TV4

Annons