LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Alexander Anderssons skarpa kritik mot tv4 – efter Bonde söker fru

17 jan, 2020 
Linnea Lundgren
Att hitta kärleken var den stora drömmen som fick Alexander Andersson, 36, att kliva in i tv4-programmet Bonde söker fru.
Men ju längre tiden gick desto tuffare blev inspelningarna för mjölkbonden som i dag är singel.
– Produktionen driver på ganska hårt med intriger. De vill ju skapa ett bra program och då måste det finnas lite konflikt, säger Alexander.
Annons
Så dumpades tjejerna i slutvalet i Bonde söker fru 2019Brand logo
Så dumpades tjejerna i slutvalet i Bonde söker fru 2019

Giftemål och framtida barn var vad mjölkbonden Alexander Andersson,36, hade i sikte då han klev in i tv4:s program bonde söker fru.

Men några rosa moln blev det aldrig. Efter att i slutvalet frågat Madeleine Sundin,29, om hon vill fortsätta relationen efter  programmet rann kontakten ut i sanden. Nu riktar Alexander kritik mot tv4 som han menar medvetet skapat konflikter mellan honom och tjejerna.

Och det är ju förståeligt eftersom de vill ha fler tittare och ökade reklamintäkter. Då måste det finnas lite konflikter. 

Livet efter den tuffa inspelningen

En av anledningarna till att Alexander och Madeleine (Madde) inte har någon kontakt idag menar bonden kan vara de bilder som produktionen målat upp av honom inför henne.

– Framförallt tärde det på mig i efterhand. Det är så intensivt och krävande. Man hade såklart förstått det redan innan man klev in i programmet men jag visste inte att det skulle vara riktigt såhär jobbigt.

Annons

Hösten och vintern har hittills varit tuff för Alexander som ännu inte riktigt kunnat släppa den utmanande inspelningen.

– Det är inte förrän nu som det börjar släppa. Jag trodde att det skulle vara lite lättare redan efter att det sista avsnittet sänts i december, men den här besvikelsen har varit så pass stor att livet har påverkats.

“Kan vara ens livs största glädje”

Även eftersnacks programmet, Bönderna berättar allt, var jobbigt för Alexander att medverka i. Kanske mest av den anledningen att han var helt ensam då han fick ta plats i heta stolen för att svara på frågorna kring relationen.

– Ett sånt program kan ju vara ens livs största glädje men då man inte hittar den rätta är det precis tvärtom.

Men trots kritiken menar Alexander att han inte ångrar att han ställde upp i programmet – även om det har tagit honom ett tag innan han nu börjar bli redo för att börja dejta igen.

Tack vare det här programmet är det betydligt roligare att gå ut och dansa tillexempel. Folk är så himla positiva och när man går ut är det som att de har känt en hela livet, trots att jag aldrig träffat dem förut. Jag tror att chansen för mig att träffa någon har ökat mångfaldigt, man måste bara ut ur den här bubblan.

I dag lever Alexander som singel på sin gård utanför Borås. På frågan om han har någon flirt på gång svarar han nej, men hintar om att han ser positivt på framtiden.

– Det är klart att jag har ett hopp om att få gifta mig och skaffa barn. Det tror jag starkt på, säger han.

 

 

Annons