Artikeln innehåller reklamlänkar
LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Axel Schylströms stora lycka – sex år efter tuffa olyckan

14 jun, 2018 
Lina Arvidsson
Sex år har gått sedan Axel Schylströms olycka som gav honom brännskador över 70 procent av kroppen. Nu firar han 6-årsjubileum och kommer med en viktig uppmaning till följarna.
Annons

Axel Schylström, 25, medverkade i Idol 2015. Med sig hade han ett dramatiskt levnadsöde som han delade med sig av till tittarna. Det var 2012, några dagar innan Axel Schylström tog studenten, som han han och en kompis ett infall. De klättrade upp på ett tåg som stod parkerat vid stationen i Norrköping. De visste inte att det var strömförande och Axel fick 16 000 volt genom kroppen , föll flera meter och landade på rälsen.

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

70 procent av kroppen hade brännskadats och i över tre månader vårdades den då 19-årige Axel Schylström på sjukhus.

Efter den långa sjukhusvistelsen väntade en lång och svår väg tillbaka till livet med många operationer längs vägen. Mycket förändrades. Innan olyckan var Alex Schylström en lovande fotbollsspelare i division 1. I och med skadorna tvingades han lägga skorna på hyllan. Han lider fortfarande av smärtor efter brännskadan.

– När jag rör mig gör det ont. Det blir som en stickande smärta kan man säga. Det drar, lite tusen-nålar-feeling. Eftersom jag har en så omfattande brännskada så gör det ont i de flesta rörelserna, har han tidigare sagt till Aftonbladet.

Annons

Nu har det gått sex år sedan olyckan och på Instagram firar Axel Schylström.

Ahhhhh så glad idag! ”Firar” sex år som brännskadad. Kanske verkar konstigt att vara glad över det, men idag påminns jag inte om negativa minnen och smärta, jag påminns snarare om hur mycket man kan åstadkomma med vilja och ihärdighet“, skriver Alex Schylström på Instagram och fortsätter:

Har bl.a. spelat fotboll idag, som jag aldrig mer skulle kunna göra. Men det gick ju. ALLT går.

Han avslutar sitt inlägg med en uppmaning till sina följare.

Tro på er själva och låt ingen få er att tvivla. Det kan ta er genom eld!

I början av maj fick Axel Schylström genomgå ännu en operation.

Nu på torsdag är det operation igen. Detta är tyvärr varken första eller sista gången. Över fem år och ett femtiotal operationer har passerat sedan den där kvällen 2012”, skrev han då på sin Instagram.

Annons

Axel Schylström behöver dock inte gå igenom operationerna ensam. Han flickvän Malin Halvardsson är ett stort stöd. Hon är också sjukgymnast och hjälper Axel Schylström med sin rehab.

– Hon ser till att jag inte slarvar. Jag blir torterad varje dag med övningar, säger han och skrattar. 

– Det är verkligen en lyx att ha en tjej som är sjukgymnast just nu, avslutar Axel Schylström.

FOTO: Ibl, Instagram

Annons