LÄS MER:Pernilla WahlgrenGift vid första ögonkastetSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Alex Schulman och Sigge Eklunds live-podcast skjuts upp till 2022

20 maj, 2021 
ALEX OCH SIGGE
Alex Schulman och Sigge Eklund har en av Sveriges största poddar och har blivit lika hyllade som kritiserade.
Nu kommer de med ett nytt besked om den omtalade podden Alex & Sigge.
Annons
Gunilla och Erika Perssons relation – väldigt tacksamBrand logo
Gunilla och Erika Perssons relation – väldigt tacksam

Tillsammans med Alex Schulman har Sigge Eklund den prisbelönta podcasten Alex & Sigge. Duon startade podden år 2012 och har genom åren vunnit flertal priser samtidigt som den rankas som en av de mest lyssnade poddarna i Sverige. Podcasten är känd för att vara lika hyllad som provocerande. I början av januari släppte de ett avsnitt som exempelvis väckte starka reaktioner hos den folkkära artisten Lisa Nilsson.

Därför kritiserade Lisa Nilsson Alex och Sigges podcast

Men varför var Lisa Nilsson egentligen så upprörd över podcasten? Jo, det var nämligen så att Alex och Sigge samtalade om Facebookgruppen Braggipedia. Det är en grupp där medlemmarna ”skryter om sig själva”.

I Facebook-gruppen hade bland andra Lisa Nilsson skrivit ett inlägg där hon poängterar saker hon är stolt över. Bland annat ett telefonsamtal med prinsessan Lilian.

Annons

– Hon skämtar inte? Eller vad är det som händer? Det här blir ju nästan osympatiskt, sa Alex varpå Sigge fortsatte:

– Det känns som något slags hämndbegär mot alla kulturmän som har skrivit ut sånt i alla tider. Det här är ju en vrede bakom. Hela Lisas framtoning de senaste fem åren har det funnits en slags underliggande vrede. Jag kan förstå vreden om man har blivit utsatt av män hela sitt liv, men mitt enda problem är otydligheten.

Detta nådde sedan Lisa Nilsson och på Instagram uttryckte om sitt missnöje kring avsnittet.

”Passar på att fundera lite över grabbiga poddar, kvinnoförminskning - både kvinnor mot andra (utsatta) kvinnor och det mer traditionella; män som provoceras av kvinnor som uttrycker åsikter och kritik, eller bara tar plats och gör succé i största allmänhet. Själv blev jag av expertpanelen Alex&Sigge diagnosticerad ”passivt aggressiv” med ett estimerat sjukdomsförlopp på fem år. De tog i sin podd exempel ur den lättsamma skrythörnan Braggipedia, lyfte selektivt ut olika fraser ur mina braggar där och menade att detta skryt var ”en protest mot det manliga förtrycket”

Annons

Alex och Sigge skjuter upp live-podden

Alex och Sigge har poddat i nio år, och verkar inte ha några planer på att sluta. Men faktum är att de nu tagit beslutet att ställa in sin live-podd, som var planerad till 2021. Istället kommer den äga rum 2022 på grund av det ovissa läget och smittspridningen av coronaviruset.

På Instagram skriver duon: ”Med anledning av fortsatt smittspridning och med de givna restriktioner av offentliga evenemang har vi beslutat att ytterligare flytta fram Alex & Sigges Live podcast.”

I ett inlägg på Instagram skriver Sigge Eklund om sin besvikelse.

”Det föll på målsnöret. Vi är väldigt ledsna över detta men med anledning av restriktionerna av offentliga evenemang tvingas vi flytta sensommarens livepodd till våren 2022”.

FOTO: Anna-Karin Nilsson/Expressen/TT / Magnus Hjalmarson Neideman/SvD/TT

Annons