LÄS MER:Pernilla WahlgrenAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarna
Festis marknadsföring banner

Agneta Sjödins relation med Tilde – efter infekterade händelsen

02 feb, 2024 
Linn Seipel
Angelica Hedlund
Agneta Sjödin hade lett Agnetas Nyårskarameller i 28 år – fram tills nu när Tilde de Paula plötsligt tog över.
Nu berättar Agneta för Hänt hur relationen mellan de två egentligen ser ut.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Agneta Sjödin om relationen till Casper Janebrink: ”Det är inte...”Brand logo
Agneta Sjödin om relationen till Casper Janebrink: ”Det är inte...”

Agneta Sjödin, 56, är en av svenska folkets absolut främsta programledare och ett program som hon haft i 28 år är det klassiska programmet Agnetas Nyårskarameller där man summerar året som gått och visar upp roliga klipp.

Men i Nyårskaramellerna som samanfattar år 2023 var hon plötsligt utbytt och det stod klart att Tilde de Paula Eby, 51, tar över taktpinnen ihop med Edvin Törnblom, 27.

”Stängde av. Att ge Agneta sparken från uppdraget är ert sämsta beslut. Vissa saker behöver inte förändras helt och hållet. Ni kunde ha förändrat programmet MED Agneta. Hon är behållningen”, skrev en tittare.

”Saknar Agnetas Nyårskarameller som faktiskt innehåller bloopers. Detta program som sänds nu är rena skitprogrammet! Tur de fanns gamla avsnitt av Agnetas istället. Skäms tv4, riktigt dåligt!”, skrev en annan.

Annons

Agneta Sjödin om händelsen med nyårsprogrammet: ”Kändes konstigt”

När Hänt träffar Agneta på Discovery+ pressträff inför våren berättar hon om den infekterade händelsen.

– Jag tror att det kändes konstigt. Det var lite konstigt för mig och jag tror att det blev konstigt för tittarna. Jag har ändå gjort det i typ 28 år och varit på fyran i 33 år. Så, jo men det kanske var lite konstigt. Men jag tycker ändå att för mig så landade det bra. Jag har liksom inte känt mig arg eller bitter eller ledsen, säger Agneta och fortsätter:

– Och jag har fått en ännu bättre relation med Tilde i hela vevan!

NYÅRSKARAMELLERNA 2024
Karin Törnblom/TT

Så är Agneta Sjödins relation till Tilde de Paula idag

Agneta och Tilde var goda vänner innan händelsen och faktum är att de nu kommit varandra ännu närmare tack vare allt som hänt.

Annons

– Vi ses och käkar lunch sådär typ varannan vecka, så det har känts jättefint. Så att ja. Men du vet, vi är bara brickor i ett spel och man kan inte tro att man sitter säker. Speciellt inte i dagens läge när det är liksom ekonomin rasar i branschen och det händer så mycket, så då fattar man liksom, säger Agneta och fortsätter:

– Nu måste jag vara lite uppfinningsrik och kreativ på eget håll om det här ska funka. Men nu gör jag väl sommar-Bingolotto i alla fall. Så jag gör ju fortfarande någonting på fyran.

Agneta berättar att det absolut inte är några "hard feelings" åt något håll och absolut inget illa menat mot Tilde.

– Ingen skugga ska falla på henne för det var ju inte hon som på något sätt hade knuffat ut mig. Så det är fint när programledarna månar om varandra, förklarar hon och tillägger:

– Både Tilde och jag var utomlands när det sändes och vi tyckte båda två att det var ganska skönt faktiskt.

FOTO: Hänt, Instagram

Annons