LÄS MER:Pernilla WahlgrenGift vid första ögonkastetSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Agneta Sjödin och Gunde Svans verkliga relation

16 maj, 2020 
Agneta Sjödin och Gunde Sva
Agneta Sjödin och Gunde Svan är ett riktigt radarpar i Fångarna på fortet.
Men hur ser TV4-profilernas relation ut bakom kamerorna ut?
Hänt har svaret!
Annons
Agneta Sjödins kamp under inspelningen: “Det tuffaste”Brand logo
Agneta Sjödins kamp under inspelningen: “Det tuffaste”

Agneta Sjödin, 52, är ett välbekant ansikte för tittarna och började jobba på TV4 för över 20 år sedan. Hon har bland annat setts i program som Tur i kärlek, Sikta mot stjärna, Gladiatorerna och Let’s dance. Agneta är dock kanske mest känd för programledarrollen i Fångarna på fortet.

Tillsammans med parhästen Gunde Svan, 58, har Agneta styrt skutan i det populära tävlingsprogrammet i omgångar sedan 90-talet och 2010 stod det klart att duon återigen skulle ta över tv-succén, som spelas in på Fort Boyard i Frankrike.

Agneta och Gundes TV4-återförening

2018 tvingades Agneta Sjödin bort från Fångarna på fortet eftersom hon inte fick något nytt kontrakt på TV4. Programmet gjorde då ett uppehåll – men det blev inte långvarigt. Bara ett par månader senare avslöjade kanalen att det kommer nya säsonger med den folkkära programledarduon.

– Det ska verkligen bli jättekul. För mig är det en nostalgitripp varje gång jag får göra Fångarna på fortet med Gunde. Jag har en speciell kärlek till det programmet, sa Agneta Sjödin till Expressen då.

Annons

Men det är inte bara programmet i sig som Agneta älskar, utan även att få jobba med Gunde.

– Jag skulle inte göra det utan Gunde. Jag tycker det är kul att jobba med Gunde, det är så sällan vi får chansen att jobba ihop, berättar hon för tidningen vid tillfället.

Gunde Svans ord om relationen

Det råder ingen tvekan om att känslorna är besvarade. Även Gunde Svan talar ofta väldigt gott om sin Fångarna på fortet-kollega.

– Jag vet inte om det finns någon bättre än Agneta, sa Gunde i en intervju med Hänt Extra 2014, och förklarade då att Agneta Sjödin får honom att prestera bättre:

– Vi har blivit som ett syskonpar, två personer som gillar varandra oerhört bra och respekterar varandras egenhet.

Agneta Sjödins sorg efter beslutet

Ikväll sänds ett nytt avsnitt av Fångarna på fortet. Men det kan dröja innan inspelningen av nästa säsong drar igång igen. I ett inlägg på Instagram berättar Agneta Sjödin om sorgen över att jobbet ihop med Gunde Svan har satts på paus:

”Gunde har jag jobbat så nära i så många år. Han är som en bror”, skriver hon och fortsätter:

”Det känns sorgligt att vi inte ska resa ner till Frankrike och Fortet nu i slutat av maj. Jag hade sett väldigt mycket fram emot det”. 

Annons