Agnes-Nicole Winter om sorgen efter pojkvännen Johns plötsliga död

Agnes-Nicole Winter med Gunilla Persson och Maria Montazami.
NU GRATIS

Hur lever svenska Hollywoodfrun Agnes-Nicole Winter numera? Här berättar hon med egna ord.
✔︎ Pojkvännen dog chockartat – nu bryter hon tystnaden om sorgen: ”Jag tog det hårt”.
✔︎ Var själv nära att dö – fick diamant i huvudet: ”Visste inte om jag skulle överleva”.
✔︎ Skönhetsbehandlingen som gick snett: ”Förlamad i ansiktet”.
✔︎ Nya kärleksbeskedet efter alla tragedier: ”Svensk, världsvan och framgångsrik”.
✔︎ Sönerna har vuxit upp – så ser de ut nu.
Slå på ljud

Agnes-Nicole Winter, 65, var med i Svenska Hollywoodfruar samtidigt som bland andra Gunilla Persson och Maria Montazami. För Hänt berättar hon att galet mycket har hänt sedan dess...

✔︎ Det här är Agnes-Nicole Winter

Ålder: 65.
Stjärntecken: Vädur.
Familj: Sönerna Christoffer, 31, Alexander, 28.
Bor: Beverly Hills.
Jobbat som: Skådespelerska, fotomodell och manusförfattare.
God egenskap: Generös.
Dålig egenskap: Gillar inte pappersjobb.
Älskar att: Vandra på stranden i solskenet.
Hatar att: Vara ensam. Jag är ingen ensamvarg, jag älskar att ha folk omkring mig. Jag hatar när folk är egoistiska och inte tänker på andra.
Favoriträtt: Lax i alla dess former. Och kaviar, förstås!
Favoritdryck: Färska frukt- och grönsaksjuicer. Alkohol dricker jag väldigt sparsamt, men vodka eller ett glas rosévin kan kännas festligt.
Borde: Träna oftare med min personliga tränare. Tyvärr har jag blivit lite lat.

Hur står det till, Agnes-Nicole?

– Jodå… Det senaste året har varit jobbigare än många andra. Till följd av pandemin har mitt ansiktskrämföretag blivit lidande. Största delen av min tid har handlat om att rädda företaget. Det har varit stressande. Många personers löner hänger på företaget.

Agnes-Nicole Winter med sönerna Alexander och Christoffer.

Till vänster: Agnes med sönerna Alexander och Christoffer 2011. Till höger: Agnes med Alexander 2015.

Säg tre ruggigheter som hänt sedan du briljerade i Svenska Hollywoodfruar för lite drygt tio år sedan!

– Mina söner, som jag har tagit hand om som ensam mamma, har vuxit upp och flyttat hemifrån. Sedan har jag haft otur i kärlek. En av mina pojkvänner, som jag hade sällskap med i två år, dog plötsligt. John, som han hette, dog mitt i natten i en hjärtattack, bara 61 år gammal. Jag var inte där då och tog det hårt. John tyckte om att röka och dricka och tänkte inte på konsekvenserna, trots att jag påminde honom hela tiden. Han kom från en familj med otroligt mycket pengar. Kanske trodde han att han var odödlig. Jag har haft sällskap igen, men det förhållandet tog slut alldeles nyligen. Dessutom har jag råkat ut för två svåra olyckor med hjärnskakningar som följd – och smärtsam läketid.

Berätta, Agnes-Nicole!

– Första olyckan var värst. Den var så löjlig att jag inte gärna pratar om den. En av mina väninnor gav mig en jättestor diamant gjord av glas, den vägde ungefär sex kilo. Jag tröttnade snabbt på den och bestämde mig för att lägga den i en kartong, längst upp på en hylla i en garderob. Självklart glömde att jag hade lagt den där… En dag, när jag ville se vad som fanns i kartongen, kom den farande och hamnade rätt i mitt huvud! På sjukhuset konstaterade läkarna att den yttre hjärnhinnan gått sönder. De närmaste tre veckorna visste jag inte om jag skulle överleva. Hjärnan svullnade något fruktansvärt! Oturen slutade inte där. Ett år senare blev jag påkörd bakifrån och slog huvudet i vindrutan. På sjukhuset konstaterades att jag fått en till hjärnblödning, men idag mår jag bra och är glad. Jag är lyckligt lottad som överlevt så många katastrofer!

Agnes-Nicole nära bli förlamad på grund av botox

Vad svarar du om TV3 vill väcka nytt liv i Svenska Hollywoodfruar?

– Jag skulle svara: ”Ja, absolut!”

Hur ser en vanlig dag ut i ditt liv, numera?

– Varje dag är annorlunda, men innehåller alltid jobb och nöje. Jag målar mycket, stora tavlor som jag ställer ut, och så går jag på lunch med mina vänner.

Du stöter ihop med en och annan kändis när du flanerar, antar jag. Vem stötte du senast ihop med?

– Sylvester Stallone. Han har precis flyttat hit, det är jättekul att se fler och fler bekanta ansikten här. En av mina andra vänner, Kevin Sorbo, är också nyinflyttad. Hans fru Sam pratar svenska med mig.

Agnes-Nicole Winter och Sylvester Stallone.

Agnes med Sylvester Stallone.

Hur kom det sig att du lämnade Borås och hamnade i USA en gång i tiden?

– Slumpen. Jag gick skola i Stockholm. En del av mina vänner, som var modeller i New York, bjöd med mig på deras resor och på den vägen. Efter skoltiden jobbade jag i New York. Det var där jag träffade min första man.

Vilka plastikoperationer har du gått igenom?

– Folk är alltid nyfikna på det här, men jag kan säga att min hemlighet är enkel: jag har helt och hållet slutat med alla möjliga operationer och botox! För fyra år sedan hade jag en riktigt dålig botoxerfarenhet som gjorde att min högra sida av ansiktet blev förlamad. Det såg ut som att jag hade fått en hjärnblödning. Tragiskt. Jag fick gömma mig i tre månader så ingen skulle se mig. Idag har jag gett upp alla operationer och sprutor.

I ryggsäcken har du tre skilsmässor. Första äktenskapet avslutade du, även tredje. Mittenäktenskapet skrotades på bådas initiativ. Vilket uppbrott smärtade mest?

– Det andra. Jag var riktigt kär och beredd att jobba på förhållandet, men det hände mycket dåliga saker... Jag lärde mig att det inte går att prata någon tillrätta som är onykter. Samtidigt hade jag ett stort ansvar över jobb och två små pojkar. Till slut fick jag ge upp. Det gjorde ont en lång tid.

Dejtar du i dagsläget?

– Ja. Jag har inte hittat den rätta ännu, men jag ger inte upp! Nu vill jag hitta den rätta mannen.

LÄS MER: Så gick det sen för paren i Älskar, älskar inte – barnbeskedet efter programmet
NU GRATIS

Vilka kriterier bör din nästa karl uppfylla?

– Han får gärna vara svensk, världsvan och framgångsrik i business. Samtidigt ska han vara stark, omtänksam och kärleksfull. Det är viktigt att vi har liknande intressen och livsstil. Han måste gilla att resa och klä sig fint när det behövs, men också uppskatta enkla familjetillställningar. Jag älskar naturen och långa promenader. Segla och åka skidor.

Hur ofta händer det att någon okänd karl försöker lägga in en stöt på dig?

– Det händer varje gång jag går på restaurang eller handlar.

Som singelkvinna har du uppvaktats med alltifrån juveler till designväskor och bilar av märkena Range Rover, BMW och Porsche. Är det oljeschejker som uppvaktar dig?

– Nej, utan framgångsrika gentlemans som vet hur man ska behandla en vacker, världsvan kvinna. Att ge måste komma från hjärtat, annars är det fel. Jag gillar män som är generösa och visar sin uppskattning – inte bara med ord.

En av bröllopspresenterna du fått är ett par diamantörhängen värda 230 000 dollar. Hur känns det att bära dessa?

– I början kändes det otroligt speciellt, men med tiden blev de som vanliga örhängen, jag tänkte inte så mycket på värdet. Den inställningen var orsaken till att jag en lördagsmorgon blev rånad i Beverly Hills. Jag tänkte inte på att jag hade på mig så dyrbara juveler och rånaren var där med en pistol…

LÄS MER: Så gick det sen för deltagarna i Gift vid första ögonkastet 2021
NU GRATIS

Berätta om din lyckligaste kärleksrelation!

– Hm. Jag är alltid kär och lycklig i ett förhållande, till att börja med, men tyvärr ändrar sig ju saker och ting ju längre tid man stannar. Starkaste kärleken är den till mina söner, jag är väldigt familjekär.

Hur ofta åker du till Sverige?

– Så gott som varje år. Min familj är ju där. Varje år ser jag fram emot att träffas. Det är också i Sverige jag känner mig mest hemma. Jag älskar Sverige. Det finns ingen mat som är så god som den svenska!

Vilken är den felaktigaste uppfattningen folk har om dig?

– Att jag ar snobbig, bortskämd och komplicerad. I själva verket är jag jordnära och ganska normal i mitt privatliv. Ibland är jag till och med rätt tråkig!

LÄS OCKSÅ I PLUS: Tina Leijonberg försvann efter tv-succérna – nya livet i misär

LÄS OCKSÅ I PLUS: Lönelista: Hen tjänar bäst i Robinson 2021

Foto: TT & TV3.

SENASTE NYTT!