Adam Alsings föräldrar Ulla-Lena och Rolfs första ord om sorgen – efter sonens död

Adam Alsing.

Det är snart ett år sedan Adam Alsing gick bort.
Men hans föräldrar har inte uttalat sig någonting om sonens död – förrän nu.
– Jag kan inte börja prata, för jag bara gråter då, säger mamma Ulla-Lena Alsing till Nya Wermlands-Tidningen.

Det var i april i fjol som den populära radioprataren och programledaren Adam Alsing gick bort efter att ha drabbats av covid-19.

Efter drygt två veckor hemma blev Adam flyttad till Södersjukhuset i Stockholm där han placerades i en respirator och efter en vecka dog han.

Adam hade inga bekräftade underliggande sjukdomar och hans bortgång blev en rejäl ögonöppnare för svenskarna – som även sörjde något enormt då han var extremt folkkär.

Hans familj har varit fåordig om hans bortgång och hans föräldrar Ulla-Lena och Rolf Alsing har inte uttalat sig en enda gång – förrän nu. För Nya Wermlands-Tidningen berättar nu föräldrarna om sorgen efter sin älskade son.

– Jag kommer aldrig någonsin att fatta att jag aldrig kommer att få träffa den här pojken något mer. Det går inte att förstå. Förrän vi kommer till andra sidan, då får vi träffa honom igen, säger mamma Ulla-Lena till tidningen.

Träffades sista gången i januari 2020

Till tidningen berättar de att de fick träffa sin son för sista gången i samband med Ulla-Lenas 71-årsdag i januari 2020. Adam dog den 15 april.

Föräldrarna berättar att de dock alltid hade en fin kontakt, även om de inte sågs så ofta.

– Jag kan inte börja prata, för jag bara gråter då. Han var den bästa. Jag minns honom bara med glädje och kärlek. Han hade allt. God, omtänksam, inspirerande, rolig och generös. Vi saknar honom så oändligt, oändligt mycket, säger Ulla-Lena till Nya Wermlands-Tidningen.

Pappa Rolfs ilska

Rolf säger att det hela känns extremt orättvist, då ingen kan rå för sonens död.

– Man pratar om att sorgen har olika skeenden. Att det första är förnekelse, sedan är det ilska och så vidare. Det jävliga är ju att vi har ingen att vara förbannad på, säger Rolf till tidningen.

LÄS OCKSÅ: Jon Henrik Fjällgren om verkliga relationen till Elin Oskal – så träffades de

LÄS OCKSÅ: Ciaras missnöje efter Måns offentliga ord om relationskampen