LÄS MER:Pernilla WahlgrenGift vid första ögonkastetSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Ace Wilder om barn: "Kan inte vänta hur länge som helst"

05 mar, 2017 
AvLotta Gray
Ace Wilder vill ha barn men oroar sig över när. Planen är att inte bli en äldre mamma för hon vill inte vänta hur länge som helst
Annons

Det är inte helt lätt att få tag på sångerskan Ace Wilder, 34. Hon har gått raka vägen till Mello-finalen på Friends Arena i Stockholm med låten “Wild Child”. Nu ses vi på Hotel Clarion i stan. Hon har jeans, stor mintgrön collegetröja och svarta stövletter i lack. Hennes pr-ansvariga sällskap som heter Ellen och är från skivbolaget Warner sitter med vid intervjun.

– Ja, jag är jättehungrig, svarar Ace på min fråga om lunch.

Vi sätter oss lite avsides, hamburgare och bubbelvatten till artisten.

– Jag heter egentligen Alice men har blivit kallad Ace sedan jag var liten och det är ju ett bättre artistnamn.

Hon är uppväxt i Miami med syskonen Max, 31, och Elsa, 32. Dit flyttade hennes mamma efter att ha varit tillsammans med en amerikan innan Ace kom. Nu längtade hennes mamma tillbaka och tog hela familjen med sig.

– Jag upptäckte dansen eftersom jag alltid tittade på musikvideos och försökte lära mig danssteg. När jag var tio såg jag ett gäng tjejer dansa och tränade sedan i hemlighet hela sommaren för att kunna söka in på en audition till en danstrupp.

Annons

Hennes föräldrar hade ingen aning om det brinnande intresset Ace utvecklat men hennes mamma hittade ett program i Coral Gables High School där det även fanns dans på schemat.

– Där upptäckte jag jazzdansen men även kickline (en form av cancan, reds anm) och jag fick lära mig att jobba hårt för att komma någonstans. Läraren kunde rada upp oss och klämma och nypa i våra magar för att se om vi gått upp i vikt.

Ace Wilder Melodifestivalen, Göteborg, på efterfesten för några veckor sedan

– Jag reste 1,5 timme dit och 1,5 timme hem igen varje dag och alla i det programmet pratade engelska. Mamma hade sagt att jag kunde svenska, så ja det blev lite konstigt, fortsätter hon och tar ett bett av hamburgaren.

När hon väl hamnade på Balettakademin drabbades hon av en inflammerad hälsena och tvingades hoppa av efter bara ett halvår.

Annons

– Dansen har alltid varit min talang men aldrig min passion. Jag gick upp i vikt, blev deprimerad så mamma ville hjälpa mig och började ringa runt till olika producenter, jag kunde ju sjunga och hade skrivit låtar sedan länge.

Dansgruppen Paper Moon Dragon startades men när projektet rann ut i sanden fortsatte Ace skriva låtar till andra artister.

– Och så jobbade jag extra med gymnastik för barn men efter några år fann jag liksom ingen mening med något och började skriva låtar till mig själv.

Låten “Busy Doin’ Nothin'” kom till när hon var helt knäck efter uppbrottet med en pojkvän.

Hon gick raka vägen till finalen i Friends Arena

– Det var 2013 och jag försökte bearbeta min sorg. Det var tufft men när jag var i Madrid med en kompis ringde skivbolaget från Sverige och sa att jag skulle medverka med låten i “Melodifestivalen” 2014.

Annons

Hon kom tvåa den gången men har en rätt krass syn på det här med tävlandet.

– Jag är med så får vi se hur det går, jag har lite andra saker jag vill göra om det inte skulle räcka hela vägen. Livet har så mycket att erbjuda och kan ta helt magiska vändingar. Jag kanske vill göra film, eller hålla på med mode, eller skriva ännu mer låtar.

Maten är uppäten. Ace fingrar lite på det gigantiska statementhalsbandet hon bär.

Lotta Gray möter en skön Ace Wilder

– Och jag vill ha barn, absolut. Jag träffar någon och jag har aldrig brytt mig så mycket om vilket kön jag blir kär i. Jag faller för personligheten, så har det alltid varit. Men det är klart att jag känner att jag inte kan vänta hur länge som helst, att det måste finna en plan så det inte bara rinner ifrån en och så står man där och är för gammal.

Word Ace. Nu önskar vi henne lycka till i finalen och med allt annat hon företar sig.

Här dansar Hänts Lotta Gray med Ace WilderBrand logo
Här dansar Hänts Lotta Gray med Ace Wilder

 

Foto: IBL, Malin Bondeson

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..
Annons