6 saker du inte visste om skådespelaren Björn Mosten

BJÖRN MOSTEN I KÄRLEK & ANARKI

FOTO: Anders Wiklund/TT
Björn Mosten har en av huvudrollerna i Netflix nya serie Kärlek & Anarki.
Men vem är egentligen Björn?
Läs 6 saker om honom här!

Björn Mosten gör sin skådespelardebut i nya Netflix-serien Kärlek & Anarki. Men vem är egentligen Björn? Hänt svarar!

Hur gammal är Björn Mosten och var bor han?

Björn Olof Hampus Mosten föddes den 14 juli år 1997 och är idag 23 år gammal. Han är skriven i Uppsala och civilstatus är ogift – för tillfället!

Vad heter Björn Mosten på Instagram?

På sociala medier är Björn inte en av de mest aktiva, i alla fall inte när det gäller Instagram. Där heter han bjornmosten och har nästan 900 följare. I flödet får du följa honom i livet som skådespelare. Han beskriver sin Instagram med orden: Här är alla mina foton”. Men det är inte många bilder som Björn tar i så fall, för i skrivande stund ligger endast 10 bilder uppe på skådespelarens konto.

Pluggar till civilingenjör

Anledningen till att Björn flyttade från Jämtland till Uppsala var för att han ville plugga. Han sökte dit för att studera till civilingenjör och kom in. Nu pluggar han parallellt samtidigt som han skådespelar.

– När jag flyttade till Uppsala för att börja plugga sökte jag till många provfilmningar, castings och så vidare, berättar Björn för Café i en intervju. Han fortsätter:

– Jag hade gjort en casting för det här bolaget (FLX) tidigare och så blev jag uppringd och fick frågan om jag ville provfilma.

Lever likadant liv som innan inspelningen av Netflix-serien

Björn Mostens liv har inte förändrats över huvudtaget sedan han fick det stora rollen i nya Netflix-serien.

– Jag lever ett helt vanligt studentliv. Jag skulle inte säga att min vardag ändrats särskilt mycket sen jag fick den här rollen. Inte ännu i alla fall, berättar han i intervjun med Café och fortsätter:

– Det låter otroligt tråkigt men jag måste säga att jag lever exakt likadant som förut.

Netflix nya serie Kärlek & Anarki

Kärlek & Anarki.

FOTO: Anders Wiklund/TT

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

Björn Mostens roll i Kärlek & Anarki

Netflix nya serie Kärlek & Anarki handlar om Sofie som inleder en lek på jobbet. Leken är tillsammans med it-teknikern Max och spårar snabbt ur.

Leken går ut på att de två ska utmana varandra på så sätt att det ifråga sätter de vanliga sociala normer vi lever efter idag. Till en början är leken ganska oskyldig men spårar sedan ur och blir mer och mer riskfylld.

Allt om Netflix nya serie Kärlek och Anarki

Björn Mosten spelar it-teknikern Max som har flyttat ned till Stockholm från Norrland. Orsaken bakom flytten är att han vill jobba på ett anrikt bokförlag. Men när vägen en dag korsas med Sofie, som spelas av Ida Engvoll, blir livet minst sagt annorlunda från förut.

Sofie är en karriärdriven tvåbarnsmamma som arbetar som en affärskonslut, och inte har väl hon tid med lekar på jobbet? Man ska aldrig säga aldrig!

Kärlek & Anarki finns att streama från och med den 4 november på Netflix.

FOTO: Anders Wiklund/TT

LÄS ÄVEN: Sofia Wistam blev påkommen – egna orden om otroheten

LÄS ÄVEN: Amanda Lindhs nya kärleksbesked – egna orden efter succén med Bonusfamiljen

SENASTE NYTT!