kändisbröllop

5 svenska kändispar som gifte sig i hemlighet

Douglas Murray, Penny Parnevik, Kristian Luuk och Carina Berg

Stora och maffiga bröllop är inte för alla.
Hänt har radat upp fem kändispar som valt att gifta sig i smyg.
Läs här!
5 svenska kändispar som gifte sig i hemlighet
1:32

Efter reklamen: 5 svenska kändispar som gifte sig i hemlighet

(1:32)

Slå på ljud

Många kändisar väljer att ha storslagna och kändistäta bröllop där de ägnar din stora dag med nära och kära. Det är inte sällan som kändisbröllop får stor medial uppmärksamhet – men inte alltid.

Visst finns det par som väljer att gifta sig helt i hemlighet – Hänt har radat upp fem svenska kändispar som gift sig i det dolda.

Tilde de Paula Eby och Thomas de Paula Eby

Den folkkära programledaren Tilde de Paula Eby, 50, och Hoffmaestro-medlemmen Thomas de Paula Eby, 42, träffade på varandra några gånger genom gemensamma vänner innan det sa klick. Tills en kväll då det plötsligt kändes som en självklarhet att det var just dem.

– Han fick mig att känna mig så pass trygg att jag vågade släppa in honom, berättade Tilde tidigare i podcasten Sårbar och superstark.

Under julhelgen 2010 så förlovade sig paret men sköt upp bröllopet för att de väntade sin son Illyah.

Men 2012 var det dags! Paret agerade snabbt och skickade i hemlighet ut sms till de närmsta och en vecka senare sa de ja till varandra i Adolf Fredriks kyrka i Stockholm.

Tilde De Paula Eby, Thomas De Paula Ebym

Tilde De Paula Eby, Thomas De Paula Eby

Charlotte Brunzell/TT

Mark Levengood och Tomas Gardell

Ett av våra mest omtaladee kändispar träffades 1986 och förlovade sig samma år. För Jonas Gardell sa det klick direkt när han såg sin framtida kärlek Mark Levengood, det berättade han när han medverkade i Melodifestivalen 2018.

– Det var som att jag kände igen honom. Det är du. Det är dig jag ska leva med, sa han i programmet och fortsatte:

– Det tog några veckor för honom att inse att det var mig han skulle leva med. Hans gudson hade spolat ner hans linser i toaletten så han såg ingenting.

1995 ingick de partnerskap och 2011 vigde sig tvåbarnspapporna i hemlighet i Marks exklusiva strandvilla i Saltsjöbaden.

Efter att ha varit gift i 25 år har Mark och jag i lördags äntligen gift oss ”på riktigt” också i lagens och samhällets mening” skrev Mark på twitter då.

Mark Levengood och Jonas Gardell

Mark Levengood och Jonas Gardell

Jonas Ekstrmer/TT

Penny Parnevik och Douglas Murray

Det var 2019 som Penny Parnevik och Douglas Murray förlovade sig. Men det efterlängtade bröllopet som var planerat till sommaren 2020 blev framflyttat med anledningen av pandemin.

Istället gick den kändistäta vigseln av stapeln sommaren 2022 och om man ska tro på alla bilder som delades i sociala medier så var det en underbar tillställning.

Men sanningen är den att paret som tillsammans har två barn – Atticus, 3, och Pebble, 1, redan var gifta på papper.

Faktum är att de ingick äktenskap redan i maj 2019 och vigseln utfördes av registrerad myndighet i San Fransisco USA.

Penny Parnevik, Douglas Murray

Penny Parnevik, Douglas Murray

Karin Törnblom/TT

Kristian Luuk och Carina Berg

2005 träffades Kristian Luuk och Carina Berg när de båda var programledare för Godnatt Sverige på TV4. Relationen utvecklades snabbt och inte långt senare bekräftade de relationen och de blev därmed ett av våra mest omtalade kändispar.

Vid tidpunkten när de träffades var Kristian gift och hade två barn och Carina hade en sambo sedan flera år tillbaka.

2008 bestämde sig paret för att gifta sig – men det blev långt ifrån något stort kalas för nära och kära. De gifte sig nämligen i hemlighet i Stockholm och var gifta fram till 2016 när de lämnade in sin skilsmässoansökan.

Kristian Luuk, Carina Berg

Kristian Luuk, Carina Berg

Karin Törnblom/TT

Alexander Kronlund och Rebecka Zetterberg

Det var under en direktsänd fredagsfinal i Idol 2018 som jury-medlemmen Alexander Kronlund, 51, råkade försäga sig rejält.

Det var efter att Bragi Bergsson hade uppträtt som Alexander skulle säga sitt och benämnde Rebecka Kronlund som sin fru – ingen visste nämligen att paret hade gift sig. Inte ens Alexanders mamma.

– Ja, jag kommer på det, jag säger ”min fru, min fru”. Vi har gift oss lite undercover. Om du tänker Cirkus Bagge fast tvärtom. Vi smet in i Stadshuset, tre minuter tog det, berättade Alexander för Expressen och fortsätter:

– Det här var ett bröllop som ingen... jag glömde berätta det för min mamma till och med. Hon fick veta det några veckor senare. Det gick så fort.

Det numera gifta paret fick sitt första barn 2018 – Frans, och i januari i år fick de ytterligare ett nytillskott i familjen, Fiona.

”Frans lillasyster Fiona är äntligen här!! 29/1-22”, skrev Rebecka på Instagram när de berättade att Fiona äntligen hade kommit till världen.

Rebecka Kronlund , Alexander Kronlund

Rebecka Kronlund , Alexander Kronlund

Karin Trnblom/TT

FOTO: Karin Törnblom/TT

FRÅN FÖRSTASIDAN