22 år efter succén – så blir nya Jägarna i TV4

26 aug, 2018 
https://image.hant.se/Lina_Ar-120x150.jpg.jpg?imageId=4948149&x=0&y=0&cropw=100&croph=100&width=1318&height=687Lina Arvidsson
Filmklassikern Jägarna har redan fått en uppföljare. Nu kommer tv-serien Jägarna. Rolf Lassgård spelar återigen huvudrollen och avslöjar om publiken kommer att känna igen sig.
Annons

Filmen Jägarna hade biopremiär 1996 och räknas idag som en klassiker. Filmen handlar om polisen Erik som återvänder till sin barndomsby i Norrbotten där han börjar utreda en tjuvjakt – något som inte uppskattas av alla.

Med Rolf Lassgård i huvudrollen och andra tunga namn som Lennart Jähkel och Tomas Norström blev filmen omåttligt populär. Även uppföljaren, Jägarna 2, som kom 16 år efter den första filmen, blev väl mottagen. Då spelade Peter Stormare en av de större rollerna.

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

Nu gör Jägarna comeback som tv-serie. Den nyinspelade Jägarna kommer att visas på TV4 och C More under hösten. Serien regisseras av Jens Jonsson som tidigare gjort Snabba cash: Livet deluxe.

Rolf Lassgård iklär sig för tredje gången rollen som polisen Erik Bäckström som försöker hålla lag och ordning i sin barndomsby.

22 år är lång tid och många ser fram emot att återse Jägarna i ny tappning. Men kommer publiken känna igen sig? Det tror Rolf Lassgård.

Annons

– Både och. Det har ju gått 22 år, det har det ju gjort överallt i det här landet. Det kommer ju inte bli en film om tjuvjakt. Här rör sig brottsligheten i högre samhällsskikt, säger Rolf Lassgård till Hänt och fortsätter:

– Men man kommer att känna igen sig i den här orten där vänner nästlar sig in i varandra och ställs mot varandra, där konflikter drivs ända in i kaklet. Det kommer man att känna igen.

Rolf Lassgård har låtit karaktären Erik Bäckström vila sedan 2011 då Jägarna 2 spelades in. Och det var ett kärt återseende när inspelningen av tv-serien Jägarna satte igång.

– Det var jättehärligt. Det är ett privilegium att få göra det efter så lång tid. Det var 16 år till den andra filmen och det är så inspirerande att fundera vad som har hänt honom under den här tiden, säger Rolf Lassgård.

Rolf Lassgård har nyligen setts i Hollywood-filmen Downsizing i regi av Alexander Payne med stora namn som Matt Damon och Christoph Waltz. Att återvända till Sverige för att spela in en tv-serie är en stor kontrast, men Rolf Lassgård menar att det är innehållet i projektet som räknas.

Annons

– Film är film. Det var otroligt roligt att få vara med om äventyret som Downsizing var, med den här fantastiska regissören och de skådespelarna. Ett otroligt fascinerande äventyr. Men med bra historier och bra karaktärer så har det ingen betydelse var jag är, säger Rolf Lassgård till Hänt.

Så ser Jägarna-skådespelarna ut idag

FOTO: IBL, TV4

Annons