TRENDAR JUST NU!Alla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Irma Lehtosalo

Efter dödsfallet – vännen tar över som expert i SVT

23 aug, 2018 
Lina Arvidsson
Jan Ribbhagen ny expert i Antikrundan efter Lars-Yngve Johanssons död
Jan Ribbhagen tar över Lars-Yngve Johanssons roll i höstens omgång av Antikrundan. Men innan Jan tackade ja till jobbet frågade han sin vän Lars-Yngve om lov.
Annons

I slutet av juli gick Antikrundans smyckesexpert Lars-Yngve Johansson bort efter en tids sjukdom. Han blev 77 år gammal.

Silverexperten Jan Ribbhagen, 67, var Lars-Yngve Johanssons vän i 40 år.

– Vi hade alltid kul ihop. Vi var väldigt gamla vänner och umgicks mycket. Vi har åkt väldigt mycket bil tillsammans, framför allt till alla auktioner, säger Jan Ribbhagen till Expressen.

Nu tar han över Lars-Yngve Johanssons roll i Antikrundan.

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

Jan Ribbhagen är inget nytt ansikte för trogna Antikrundan-tittare. I 26 säsonger har han varit med i programmet som just silverexpert. För tre år sedan hoppade han av Antikrundan.

När Lars-Yngve Johansson gick bort var det dock ett enkelt val för Jan Ribbhagen att återvända till Antikrundan.

– Innan han gick bort lovade jag att ställa upp i några program om han inte skulle orka alla. Vi är gamla kompisar och det var jag som drog in honom i ”Rundan” en gång i tiden, säger Jan Ribbhagen till Aftonbladet.

Annons

Det var SVT som ställde frågan till Jan Ribbhagen om han ville hoppa in för Lars-Yngve Johansson i höstens säsong. Innan Jan Ribbhagen tackade ja frågade han sin vän om han tyckte att det var en bra idé.

– Jag frågade om han tyckte att jag skulle göra det och det tyckte han. Vi hade telefonkontakt när han var dålig, säger Jan Ribbhagen.

När sedan Lars-Yngve Johansson gick bort beslutades det att Jan Ribbhagen skulle ta hans plats i resten av säsongen. Jan ser fram emot den kommande säsongen och att få jobba med sina vänner på Antikrundan.

Men kvar fick också saknaden efter Lars-Yngve.

– Han var delvis en mentor för mig i den här branschen, så det är tragiskt, säger Jan Ribbhagen.

FOTO: SVT, IBL

Annons