21-åriga bonden Erik Bäckman söker en fru i tv: "Dejtingappar var ingen hit"

Nu börjar en ny upplaga av "Bonde söker fru" och 21-åriga Erik är en av de som söker kärleken. Hans låga ålder är inget som han bryr sig om.

I år ska nya bönder försöka hitta kärleken när elfte upplagan av “Bonde söker fru” drar igång. Erik Bäckman är en av de som söker en livskamrat och han skiljer sig från de andra. Han är nämligen bara 21, den yngsta deltagaren någonsin i den lantliga realityserien. Erik var alltså bara 11 år när allra första säsongen sändes 2006.

– Det stämmer ju att jag är ung, men det berör mig inte så jättemycket. Jag vet vem jag är och hur gammal jag känner mig. Jag känner att jag kommit långt i livet. Jag har mer gemensamt med äldre än de i min egen ålder, säger han i programmet.

Hur gamla personerna bakom kärleksbreven är lägger Erik inte så mycket vikt i.

– Jag vet inte om jag har någon typ i ålder. Det är mer personlighet jag letar efter. Man ska vara på samma stadie i livet, säger han myndigt.

erik3.jpg

“Jag har inte det bästa självförtroendet”, säger Erik som testat på dejtingappar.

Erik arbetar som får- och grisbonde på en gård i Dannäs i Småland. Han har fullt upp hela dagarna och har haft svårt att hitta den rätta. Innan programmet har han försökt hitta kärleken på egen hand.

Erik var bara 11 år när första säsongen av "Bonde söker fru" sändes 2006. Foto: TV4

Erik var bara 11 år när första säsongen av “Bonde söker fru” sändes 2006. Foto: TV4

– Jag har försökt. Jag har varit ute och provat någon dejtingapp. Men jag vill inte påstå att det var någon större hit, säger han.

Han berättar för programledaren Linda Lindorff, 44, att han börjat fundera på om han duger.

– Det har gjort att jag tvivlat lite på mig själv. Jag är väl inte den med störst självförtroende eller egot. Men det har blivit bättre, säger Erik Bäckman.

SENASTE NYTT!