13-barnsmammans sorg – bryter tystnaden om ekonomiska krisen

Mirka Norrström

Instagram, Youtube
13-barnsmamman Mirka Norrström har stött på motgångar den senaste tiden, både på det personliga och det ekonomiska planet. Nu berättar hon att det är riktigt illa.
”Jag försöker hitta jobb, men det är riktigt svårt”, skriver hon på bloggen.
Slå på ljud

13-barnsmamman Mirka Norrström, 48, blev ett känt ansikte för svenska folket efter sin medverkan i Familjen annorlunda på TV4. Under flera säsonger fick tittarna följa Mirka och hennes stora familj i deras vardag i Uppsala. Då levde hon tillsammans med ex-maken Peter Norrström, 56, men för fyra år sedan valde de att gå skilda vägar, efter 23 år ihop.

Tillsammans med Peter har hon de 13 barnen Kevin, Linnéa, Jennifer, Benny, Selina, Victor, Oliver, Alice, Thor, Nellie, Älva, Lilja och David.

Hänt har tidigare gått ut med hur Mirka sköter barnens ekonomi, nämligen genom att ge ut veckopeng. Då var hon nöjd så länge barnen inte köpte alkohol och cigaretter för pengarna, som hon själv gjorde.

”Jag vet vad jag gjorde med mina pengar i den åldern och det var snäppet värre saker än att köpa godis. En del pengar gick på en och en annan Long drink och ciggpaket som man betalade en alkis att handla åt en. Jag var inget mönsterbarn på glada 80-talet”, skrev hon då.

Tuffa tiden med barnen

Men nu berättar Mirka om den knapra ekonomin i dagsläget. Under våren har hon kämpat med snabba promenader för att få både fysisk och psykisk återhämtning. Hon har även haft en del problem med barnens hälsa. Det är framför allt en av döttrarna som haft det extra tufft, men att den svåra tiden har underlättats av att den äldsta dottern har gått igenom ungefär samma sak några år tidigare.

– Först hade jag ju äldsta dottern som hade väldigt tuffa år med psykiskt mående och fick olika diagnoser och sådär. Vi alla lärde oss väldigt mycket under de åren med hur man ska hantera det. Så det blev på något sätt lättare, för det andra barnet följer typ samma spår och mest troligt samma diagnos. Så då hade man ju lite kunskap redan i det hela, har hon tidigare berättat.

Ekonomiska problem

Och nu när det kanske lugnat sig lite på det hälsomässiga planet är det ekonomin som sviker för 13-barnsmamman. Nu berättar hon på sin blogg om det tuffa jobbsökandet.

”Jag försöker kämpa på och hålla humöret uppe, hitta de positiva bitarna som ändå är många. Men när ekonomin suger riktigt illa så är det svårt, förbaskat svårt.”, skriver TV4-profilen.

Att ha det knapert är en rätt ny situation för Mirka och den kom minst sagt olägligt, men hon har valt att blicka framåt och se det positiva istället.

”Jag försöker hitta jobb men det är riktigt svårt tyvärr. Men men, what doesn’t kill you makes you stronger.”, skriver hon nu på bloggen.

FOTO: Instagram, Youtube

LÄS MER: 13-barnsmamman Mirka Norrström om dotterns oväntade beslut

LÄS MER: Mirka Norrströms om efter tuffa tiden

SENASTE NYTT!