109-åriga Dagny Carlssons okända relation till drottning Silvia

Dagny Carlsson, Drottning Silvia

Sveriges troligtvis äldsta bloggare Dagny Carlsson firade nyligen sin 109:e födelsedag. Det var många som grattade henne, inklusive drottning Silvia. Nu visar det sig att Dagny och drottningen känner till varandra!

Dagny Carlsson, 109, är en av världens troligtvis äldsta bloggerskor. I snart tio år han hon delat med sig om sina tankar kring livet och vardagen som äldre pensionär.

Det hela började efter att Dagny gått en datorkurs vid 99 års ålder och ett år senare, när hon var 100 år gammal startade hon sin blogg. På bloggen kallar hon sig för Bojan och hennes inlägg blir ofta uppmärksammade i svenska medier.

Dagny har tidigare berättat i bloggen att hon alltid tyckt om att skriva, så vad kunde då passa bättre än en egen blogg, där hon kan skriva av sig om allt i vardagen. Nu med facit i hand, tio år senare, så har det definitivt blivit succé!

Tuffa tiden under coronapandemin

Under coronapandemin har dock vardagen inte varit särskilt rolig för den 109-åriga bloggerskan. Hon har flera gånger uttryckt sitt missnöje över att inte kunna träffa vänner på samma sätt som tidigare. Men ibland har det ändå kunnat gå att hitta glädjestunder i vardagen.

”Idag kom bästisen förbi på besök medförande goda kakor till eftermiddagskaffet. Hon har också blivit änka så nu saknar vi en partner båda två”, skrev Dagny för en tid sedan och det märktes att hon var glad i vännens sällskap.

Förra veckan var däremot en stor dag i Dagnys liv, hon fyllde nämligen 109 år! På sociala medier kryllade det av fans som skickade sina varma gratulationer. På Hänts instagramkonto var det över 5000 personer som gillade bilden på henne och grattis-hälsningarna bara strömmade in!

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

Okända kopplingen till drottningen – gratulerar Dagny på födelsedagen

Och visst hade Dagny slagit på stora trumman nu när det var dags att fylla år för 109:e gången. När hon kom hem från födelsedagsfirandet var det helt enkelt för sent för att skriva, då festen höll på till sent på natten.

På plats var systerdottern Britt-Inger med maken Herman, men även andra släktingar.

”Systerdottern Britt-inger med maken Herman kom också och gratulerade liksom släkten från från förorterna. Jag blev väldigt uppvaktad av den stora allmänheten som hälsade och gratulerade. Ica nära tackar jag för de goda mazarinerna med mitt porträtt på- Jag skall minnas den här dagen med glädje och länge. Det var många vackra gratulationskort som jag skall spara och titta på när jag känner mig ensam.”, skriver Dagny nu på bloggen.

LÄS MER: Förväxlades på BB – i 38 år

Även på Facebook ramlade massor av gratulationer in och nu kommer Dagny med ett löfte till sig själv att fortsätta blogga.

”Alla som grattade mig genom Facebook tackar jag också. Jag skall fortsätta mina skriverier och vara aktiv så länge jag orkar och akta mig för att "gamla till mig".”, skriver hon.

Men den långa listan av gratulanter slutar faktiskt inte där! Faktum är att Dagny fått en till grattis-hälsning och den kom från ingen mindre än drottning Silvia, 77.

”Jag fick tom brev från drottningen vars sekreterare förmedlade budskapet.”, skriver Dagny.

LÄS OCKSÅ: Dagny Carlssons dystra hälsoförändring – egna orden om hur hon mår

LÄS OCKSÅ: Dagny Carlssons tvivel på bloggandet efter 8 år bakom skärmen

FOTO: Patrik Österberg/TT, Anders Wiklund /TT